Brokkoli leves
Hozzávalók:
- 25 dkg brokkoli (vagy egyéb zöldségféle)
- 1 doboz (12%-os) tejföl
- ízlés szerint kömény
- só
- bors
- majoranna
Elkészítés:
A brokkolit feltesszük enyhén sós vízben főni. Ne főzzük szét. Levét a brokkolinak és karfiolnak öntsük le. A brokkoli felét, negyedét turmixoljuk le. A megmaradt brokkolit új vízben tegyük fel főni, ha forr a turmixolt részt adjuk hozzá, sózzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Levesszük a tűzről, és melegen tálaljuk. A brokkolit sokan nem szeretik, pedig az egyik legalacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségünk. 10 dkg burgonya helyett 1 kg brokkolit lehetne elfogyasztani. Használhatnánk minden olyan esetben (levesben főtt zöldségként, vegyes zöldségköretben) ahol a fogyasztható étel mennyiségét szeret-nénk szaporítani.
Hasonló receptek
Burgonyakrémleves sült gombával
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes