Spenótos galuska, sajtos mártással
Hozzávalók:
- liszt
- tojás
- só
- spenót (mirelit)
- 20 dkg angolszalonna
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 2 dl tejszín
- vaj
Elkészítés:
Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk. Kis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a rúd sajtkrémet, meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük. Ezzel locsoljuk meg a galuskát.
Hasonló receptek
Francia rakottburgonya 2.
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült csirke joghurtos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes