Csőben sült kelvirág

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelvirág
  • kevés só
  • ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • kevés őrölt bors
  • 1 kis csomag petrezselyemzöld

Elkészítés:

A karfiolt sós-ételízesítős vízben félig megfőzzük. A tejfölbe beletesszük az evőkanál lisztet, 1 tojást, sót, borsot, ételízesítőt és a petrezselyemzöldet és a sajtnak felét lereszelve. A megfőtt karfiolt tűzálló tálba egészbe beletesszük. A tejfölbe elkevert ízesítőket ráöntjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Sütőben rózsaszínre sütjük.

Hasonló receptek

Csicsóka gomolyasajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombafejek juhtúróval töltve

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: