Csokis kalács
Hozzávalók:
- A tésztához: 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
- csokoládékrém: 25 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. A tésztát 6 felé osztjuk. Közben kikeverjük a csokoládékrémet. A cipókat egyenként kisodorjuk, megkenjük csokoládékrémmel és felcsavarjuk. Hármat egymásba fonunk. Olajozott tepsibe rakjuk, majd egy tojással megkenjük a tetejét. 10 percig sütjük, utána kivesszük, megkenjük a tetejét tejjel és kristálycukrot szórunk rá. Lassú tűzön kisütjük.
Hasonló receptek
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kalács lisztérzékenyeknek
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Sacher torta
Desszert, Nehéz
Gluténmentes, Mogyorómentes