Graham keksz
Hozzávalók:
- 32 dkg teljes kiörlésű liszt
- 7 dkg kukoricaliszt
- fél teáskanál só
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A kétféle lisztet a sóval, cukorral elkeverjük. Belemorzsoljuk a vajat és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, 30 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, rádlival lapokra vágjuk. Zsírozott tepsiben sütjük. Forró sütőben 6-7 perc alatt kész.
Hasonló receptek
Sáfrányos-spárgás penne
Tésztaféle, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Korpás házikenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes