Zöldborsó pirított gombával és sajttal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 6 dkg vaj
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • 50 dkg zöldborsó 50 dkg
  • 4 tojás
  • 15 dkg Pannónia sajt reszelt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított gombát szeletekre vágjuk. Vajban, erős tűzön megpirítjuk, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Hozzákeverjük a zöldborsót, majd kevés ideig együtt pirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a zöldségeket. Négy helyen kissé bemélyesztjük a tetejét és a gödröcskékbe egész tojásokat ütünk. Reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük. Frissen sült hát-szín- és bélszínszelethez, roston sült sertésbordához tálalhatjuk, de önálló ételként is fogyasztható.

Hasonló receptek

Oreganós sült padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cukkinis lepény

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott tészta paradicsommal

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: