Zabpelyhes tallér
Hozzávalók:
- 1. tál 15 kdg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- só
- fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 2. tál
- 15dkg puha vaj
- Édesítőszer
Elkészítés:
A 2. tálban lévőket összekeverni, majd hozzáadni egy tojást és végül az 1. tálban lévőket is hozzákeverni. Diónyi nagyságú gömböket gyúrni, egymástól 5 cm-re a tepsibe tenni, majd nedves kézzel lelapítani a tetejét.10-12 percre sütőbe tenni.
Hasonló receptek
Gofri kukorica- és rizslisztből
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes
Töltött alma (2 főre)
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes