Zabpelyhes tallér
Hozzávalók:
- 1. tál 15 kdg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- só
- fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 2. tál
- 15dkg puha vaj
- Édesítőszer
Elkészítés:
A 2. tálban lévőket összekeverni, majd hozzáadni egy tojást és végül az 1. tálban lévőket is hozzákeverni. Diónyi nagyságú gömböket gyúrni, egymástól 5 cm-re a tepsibe tenni, majd nedves kézzel lelapítani a tetejét.10-12 percre sütőbe tenni.
Hasonló receptek
Töltött körték joghurtos szósszal
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Londoni szelet
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Különleges vagdalt
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes