Madársaláta spenóttal és sárgarépával

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg madársaláta
  • 15 dkg zsenge spenót
  • 2-3 evőkanál alma ecet
  • fél narancsnak a leve
  • frissen őrölt bors
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mandula szelet

Elkészítés:

A spenótszárakat csipkedd le, és a madársalátával együtt mosd meg, és centrifugázd ki. A répát is elég csak megmosni, ha fiatal, de ha korosabb akkor tisztítsd meg. A zöldeket tedd tálba, és nagylyukú reszelőn reszeld rá a sárgarépát. Lazán keverd össze majd öntsd rá a többi hozzávalóból, a fenti sorrendbe kevert öntetet, és szórd meg a mandulával. Azonnal tálalhatod.

Hasonló receptek

Tzatziki saláta 3.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Majonézes riszsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Frissítő saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: