Madársaláta spenóttal és sárgarépával
Hozzávalók:
- 15 dkg madársaláta
- 15 dkg zsenge spenót
- 2-3 evőkanál alma ecet
- fél narancsnak a leve
- só
- frissen őrölt bors
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mandula szelet
Elkészítés:
A spenótszárakat csipkedd le, és a madársalátával együtt mosd meg, és centrifugázd ki. A répát is elég csak megmosni, ha fiatal, de ha korosabb akkor tisztítsd meg. A zöldeket tedd tálba, és nagylyukú reszelőn reszeld rá a sárgarépát. Lazán keverd össze majd öntsd rá a többi hozzávalóból, a fenti sorrendbe kevert öntetet, és szórd meg a mandulával. Azonnal tálalhatod.
Hasonló receptek
Frankfurti saláta
Saláta, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Liechtensteini Homár saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes