Párolt zöldség csirkemellel
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 padlizsán
- 25 dkg kelbimbó
- 25 dkg gomba
- 1 fej vörös- vagy lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre mexikói vegyes zöldség
- 1 pritamin paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ételízesítő
- őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet és összepárolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom
Hasonló receptek
Csirkemájas krokett
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött csirkemell
Húsétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Budapest ragu
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes