Waldorf saláta
Hozzávalók:
- 40 dkg zeller
- 2,5 dl majonéz
- 1 fejes saláta
- 10 dkg dió
- 2-3 alma
- bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított zellert finom metéltre vágjuk, sós vízben felforraljuk, leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük. 2-3 Idared almát héjastól szintén metéltre vágunk, majd az apróra vágott dióval és a zellerrel együtt a majonézbe keverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Egy tálat kibélelünk salátalevelekkel, erre halmozzuk a kész salátát és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Gyümölcsös idénysaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Liechtensteini Homár saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mézes gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák, Májproblémák