Zöldségropogós

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 g sárgarépa
  • 20 g zöldborsó
  • 10 g petrezselyemgyökér
  • 20 g karfiol
  • 5 g apróra vágott petrezselyemlevél
  • fél tojás
  • 3 g margarin
  • 10 g kukoricadara
  • 5 g vöröshagyma
  • minimális étolaj

Elkészítés:

A megtisztított és leöblített zöldségféléket gőzben vagy gyengén sózott vízben puhára főzzük. Amikor felpuhult, húsdarálón ledaráljuk vagy apró kockára vágva egy tálba tesszük. Ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemlevéllel, reszelt vöröshagymával, margarinnal, majd hozzákeverjük a tojást és a kukoricadarát. Amikor a masszát már jól összedolgoztuk, vizes kézzel pogácsákat vagy ujjnyi hosszúságú rudacskákat formálunk belőle és olajjal permetezve sütőben pirosra sütjük. Melegen tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Vadas karfiol

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós zöldbabsaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: