Csirke rókagombával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,2 kg-os csirke
  • 50 dkg rókagomba
  • 6 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez
  • petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és 1, 5 dkg vajban addig pároljuk, míg minden nedvesség kijön belőle, majd lecsöpögtetjük, főzőlevét megtartjuk. A csirkét feldaraboljuk és 3 dkg vajban megforgatjuk, sóval, borssal meghintjük. A főzőlével és a húslevessel felöntjük és lefedve puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1, 5 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát és majdnem teljesen puhára pároljuk. A főzés vége előtt 5 perccel a gombát a húshoz adjuk. Amikor kész, a húst és a gombát kivesszük és a főzőléhez keverjük a tejszínt. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk, a szószt külön adjuk mellé.

Hasonló receptek

Juhtúrós lasagne

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Keleti csirkefalatok pirított tésztával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótkrémes makaróni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: