Csirke rókagombával
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 50 dkg rókagomba
- 6 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- őrölt bors
- só#A díszítéshez
- petrezselyem (apróra vágott)
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és 1, 5 dkg vajban addig pároljuk, míg minden nedvesség kijön belőle, majd lecsöpögtetjük, főzőlevét megtartjuk. A csirkét feldaraboljuk és 3 dkg vajban megforgatjuk, sóval, borssal meghintjük. A főzőlével és a húslevessel felöntjük és lefedve puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1, 5 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát és majdnem teljesen puhára pároljuk. A főzés vége előtt 5 perccel a gombát a húshoz adjuk. Amikor kész, a húst és a gombát kivesszük és a főzőléhez keverjük a tejszínt. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk, a szószt külön adjuk mellé.
Hasonló receptek
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Keleti csirkefalatok pirított tésztával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótkrémes makaróni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes