Sajtszószos spenót
Hozzávalók:
- 1 kg friss spenót
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg márványsajt
- 2 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot kis darabokra tördeljük/vagdaljuk. A spenótot nedvesen tálba tesszük és lefedve addig pároljuk, amíg a levelek éppen összeesnek. Lecsepegtetjük. A szószhoz felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a sajtot és kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját felverjük, összekeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a sajthoz, a spenótra öntjük. Fehér, sült húsokhoz kínáljuk.