IMMUN HERBAL BÉRES filmtabletta

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ IMMUN HERBAL BÉRES filmtabletta ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó, úgymint: a meghűléses eredetű betegségek (megfázás, nátha) megelőzésére és kiegészítő kezelésére.

2. TUDNIVALÓK AZ IMMUN HERBAL BÉRES filmtabletta SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje az Immun Herbal Béres filmtablettát

  • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagokra vagy az Immun Herbal Béres filmtabletta egyéb összetevőjére,
  • ha szisztémás megbetegedésben (pl. tuberkulózis, leukózis, szklerózis multiplex, generalizált kötőszöveti betegség és egyéb autoimmun kórképek, AIDS) szenved,
  • ha veseelégtelenségben szenved,
  • ha a rézanyagcsere örökletes zavarában (Wilson-kór) szenved,
  • ha a normálisnál magasabb a vérének a kalcium szintje,
  • fennálló A-vitamin túladagolás esetén
  • terhesség és szoptatás ideje alatt.

Az Immun Herbal Béres filmtabletta 12 év alatti gyermekeknek nem adható.

Az Immun Herbal Béres filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

  • ha máj- és epeúti megbetegedésben szenved,
  • ha cukorbetegségben szenved,
  • ha Ön bizonyos cukrokra érzékeny (a készítmény szacharóz és glükóz tartalma miatt).

Ezekben az esetekben az alkalmazást megelőzően kérje ki a kezelőorvosa véleményét!

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: ascorbic acid
biotin
calcium
chromium
cuprum
echinacea pallida
folic acid
magnesium
mangán
molybdenum
nicotinamide
panax ginseng radicis pulvis
pantothenic acid
phosphorus
phytomenadione
pyridoxine (Vitamin B6)
retinol
selenium
thiamine

Vényköteles: nem

Kiszerelések és további adatok:

(30x)

Autóvezetést befolyásolja: Nem

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A készítmény vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, ezért egyidejű alkalmazása kerülendő más vitamin-, ásványi anyag-, nyomelem-, valamint retinoid-tartalmú készítményekkel a túlzott bevitel lehetősége miatt! A kölcsönhatások elkerülése érdekében az Immun Herbal Béres filmtabletta és más gyógyszerek (gyomorsav-csökkentők, illetve fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek) bevétele között legalább két órának kell eltelnie. Előzetes orvosi javaslat alapján együttalkalmazható kumarin típusú véralvadásgátlóval és levodopa tartalmú gyógyszerrel.

Az Immun Herbal Béres filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

Nagy mennyiségű rostot és / vagy fitinsavat tartalmazó élelmiszerek (pl. gabonafélék, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, búzakorpa) a készítményben lévő nyomelemek felszívódását csökkenthetik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Termékenység, terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhes és szoptató anyák esetében nem végeztek vizsgálatot, ezért a készítmény szedése terhesség és szoptatás ideje alatt nem alkalmazható.

A készítmény hatóanyagainak a termékenységet befolyásoló hatására vonatkozó adatok sem állnak rendelkezésre.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Fontos információk az Immun Herbal Béres filmtabletta egyes összetevőiről

Ez a készítmény szacharózt és glükózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A B2-vitamin (riboflavin) a vizeletet sárgára festheti.

A nagy dózisú C-vitamin egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét megváltoztathatja, ezért a laboratóriumi vizsgálatot elrendelő orvost tájékoztassa arról, ha Ön C-vitamin tartalmú készítményt szed.

3. HOGYAN KELL SZEDNI AZ IMMUN HERBAL BÉRES filmtablettát?

Az Immun Herbal Béres filmtablettát mindig a tájékoztatóban leírtaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek naponta 2x1 filmtabletta.

Alkalmazása gyermekeknél:

Az Immun Herbal Béres filmtabletta 12 év alatti gyermekek esetében nem javasolt.

A filmtablettát célszerű étkezés végén- lehetőség szerint reggel és este -, bő folyadékkal, egészben bevenni.

A készítményt folyamatosan legfeljebb 8 hétig lehet szedni. Ezt követően az alkalmazásban legalább két hét szünetet kell tartani.

Amennyiben a készítményt már kialakult betegség kiegészítő kezelésre alkalmazzák, és a panaszok fokozódnak vagy 10 napnál hosszabb ideig tartanak, továbbá ha nehézlégzés, láz, illetve gennyes vagy véres váladékozás lép fel, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

Ha az előírtnál több Immun Herbal Béres filmtablettát vett be

Az ajánlott napi adagnál ne vegyen be több filmtablettát. Amennyiben véletlenül mégis többet vett be az előírtnál, és a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatások valamelyikét vagy a felsoroltakon kívül egyéb tünetet észlel, forduljon kezelőorvosához.

Ha elfelejtette alkalmazni az Immun Herbal Béres filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, hanem folytassa a kezelést a betegtájékoztatóban leírt útmutatás szerint.

Ha idő előtt abbahagyja az Immun Herbal Béres filmtabletta szedését

A kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás nem jelentkezik.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így az Immun Herbal Béres filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A készítmény szedése mellett nagyon ritkán - 10 000-ből kevesebb, mint egy esetben - túlérzékenységi reakciók (bőrkiütés, bőrviszketés, légúti allergia) felléphetnek. Ilyen esetben az alkalmazást fel kell függeszteni.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL AZ IMMUN HERBAL BÉRES FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje az Immun Herbal Béres filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízbe juttatni vagy a háztartási hulladékkal együtt kezelni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen fel nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Immun Herbal Béres filmtabletta?

A készítmény hatóanyagai:

80,00 mg ginzenggyökér (Panax ginseng C. A. Meyer, radix) szárazkivonat (3-4:1) (27-30%, össz-ginzenozid tartalom) kivonószer: 60% (V/V) etanol,

24,00 mg halvány kasvirággyökér (Echinaceae pallida Nutt., radix) szárazkivonat (3-5:1), kivonószer: 30% (V/V) metanol

250,00 mg magnézium (nehéz magnézium-oxid formájában), 150,00 mg C-vitamin, 138,00 mg kalcium (kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 107 mg foszfor (kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 25,00 mg nikotinamid (B3-vitamin), 12,00 mg cink (cink-szulfát-monohidrát formájában), 5,00 mg piridoxin (piridoxin-hidroklorid formájában) (B6-vitamin), 4,00 mg pantoténsav (kalcium-pantotenát formájában) (B5-vitamin), 4,00 mg mangán (mangán-szulfát-monohidrát formájában), 3,00 mg riboflavin (B2-vitamin), 1,40 mg tiamin (tiamin-nitrát formâjâban) (B1-vitamin), 1,00 mg réz (réz-glükonát formájában), 0,12 mg króm (króm-pikolinát formájában), 0,10 mg folsav, 0,10 mg szelén (szelénessav-mannit granulátum formájában), 0,08 mg fitomenadion (K1-vitamin), 0,07 mg molibdén (ammónium-molibdát formájában), 0,05 mg biotin, 0,120 mg (400 NE) all-(E)-retinol (retinol-acetát formájában) (A-vitamin), 22,1 mg (33 NE) α-tokoferol (α-tokoferol acetát formájában) (E-vitamin) filmtablettánként.

Egyéb összetevők:

Tablettamag: mannit, mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, butilhidroxitoluol, zselatin (szarvasmarha), szacharóz, kukoricakeményítő, módosított keményítő, maltodextrin, víztartalmú kolloid sziliciumdioxid, akáciamézga (E 414), porlasztva szárított glükóz szirup (21,6 mg), kalcium-foszfát (E 341), víz.

Tabletta bevonat: titán-dioxid, kinolin sárga (E104), sárga és fekete vas-oxidok (E 172). brilliant kék (E133), részlegesen hidrolizált poli (vinil-alkohol), talkum, szója lecitin,makrogol 3350.

Milyen az Immun Herbal Béres filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

14, 21, 30, 60, 90 db zöld színű filmbevonatú, hosszúkás alakú, mindkét oldalán törővonallal ellátott tabletta, fehér HDPE tartályban, hőre tapadó betéttel és fehér csavaros PP kupakkal lezárva, dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Címkék: Megfázás, Nátha, Influenza, Torokfertőtlenítő

További gyógyszerek ascorbic acid;biotin;calcium;chromium;cuprum;echinacea pallida;folic... hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Megfázás-influenza kategóriában