DOXIPROCT PLUS OM kenőcs

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A Doxiproct Plus OM kenőcs ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Doxiproct Plus OM kenőcs hatóanyagként kalcium-dobezilátot tartalmaz, ami a hajszálerek ellenállását és áteresztőképességét állítja helyre, továbbá lidokain helyi érzéstelenítőt, valamint dexametazon szteroid gyulladáscsökkentőt tartalmaz.

A Doxiproct Plus OM kenőcs gyulladáscsökkentő, csökkenti a vérzést és az ödémát, gyorsan enyhíti a fájdalmat, az égést, a viszketést és a feszítő érzést külső és belső aranyér, végbélnyílás körüli bőrviszketés, végbélnyílás berepedése, végbéltáji gyulladás esetén.

A Doxiproct Plus OM kenőcs aranyérműtétek előtt és után is használható.

2. TUDNIVALÓK A Doxiproct Plus OM kenőcs ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Doxiproct Plus OM kenőcsöt:

- ha túlérzékeny (allergiás) a hatóanyagokra vagy a Doxiproct Plus OM kenőcs bármely egyéb összetevőjére.

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: calcium dobesilate
dexamethasone
lidocaine

Vényköteles: igen

Kiszerelések és további adatok:

(1x20 g)

A Doxiproct Plus OM kenőcs fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Ha egyéb betegségben, különösen vesebetegségben szenved,

allergiája van,

Veseelégtelenség esetén beszélje meg kezelőorvosával a kezelés pontos időtartamát.

A székletben lévő vér vagy annak gyanúja, valamint egyidejű fájdalom és láz fellépése esetén, továbbá ha a tünetek a kezelés ellenére 1-2 hét után sem javulnak, vagy éppen rosszabbodnak, forduljon kezelőorvosához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Doxiproct Plus OM kenőcs egyidejű alkalmazása étellel/itallal

Ha aranyérbetegségben szenved, a következőkre kell figyelmet fordítania:

fűszerek, alkohol, valamint tea és kávé fogyasztását csökkenteni kell,

a székrekedést kerülni kell, ezért alkalmazzon olyan diétát, amely megfelelő rostanyagot tartalmaz (teljes őrlésű lisztből készült kenyér, zöldség, gyümölcs)

Terhesség és szoptatás

Terhesség és szoptatás ideje alatt kizárólag orvosi utasításra alkalmazható.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nincs hatással.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A Doxiproct Plus OM kenőcsöt

A kenőcsöt általában székelés után kell alkalmazni.

Belső aranyérnél a mellékelt feltétet a tubusra kell csavarni. A feltétet - amilyen mélyen csak lehet - be kell vezetni a végbélbe, és a tubus egyidejű enyhe nyomásával ki kell húzni. A feltét fájdalommentes bevezetése érdekében előnyös lehet a végbélnyílás bekrémezése az alkalmazás előtt. Ilyen alkalmazás mellett a tubus kb. 8 kezelésre elegendő.

Külső aranyérnél vagy végbélnyílás körüli viszketésnél a Doxiproct Plus OM kenőcsöt vékony rétegben naponta többször (2-3 alkalommal) kell felkenni.

Ne térjen el önkényesen a betegtájékoztatóban megadott vagy az orvosa által előírt adagolástól.

Gyógyszerét kizárólag az orvos által előírt adagban és ideig alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Doxiproct Plus OM kenőcs is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A következő mellékhatások léphetnek fel: átmeneti égő érzés, a fájdalom erősödése a végbéltájék környékén, bélmozgások fokozódása, gyakoribb székelés.

Bőrelváltozások és/vagy láz fellépése esetén a kezelést azonnal hagyja abba, és tájékoztassa kezelőorvosát, mivel allergiás reakciókról lehet szó.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A Doxiproct Plus OM kenőcsöt TÁROLNI?

Legfeljebb 25 C-on tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Doxiproct Plus OM kenőcs

A készítmény hatóanyagai: 40 mg kálcium-dobezilát-monohidrát, 20 mg lidokain-hidroklorid, 0,25 mg dexametazon-acetát grammonként.

Egyéb összetevők: propil-gallát, butil-hidroxianizol, vízmentes citromsav, poliszorbát 80, makrogol 4000, cetil-alkohol, makrogol 1540, makrogol 300, propilénglikol.

Milyen a Doxiproct Plus OM kenőcs készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Fehér színű, szagtalan, homogén kenőcs.

20 g kenőcs fehér színű, csavarmenetes műanyag kupakkal lezárt alumínium tubusba töltve. 1 tubus (20 g) fehér színű műanyag feltéttel, dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:

További gyógyszerek calcium dobesilate;dexamethasone;lidocaine hatóanyaggal