DELIPID PLUS 40 MG/10 MG KEMÉNY KAPSZULA (30x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Delipid Plus kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Delipid Plus kemény kapszula két különböző hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában. Az egyik hatóanyag a rozuvasztatin, mely az úgynevezett sztatinok csoportjába tartozik, a másik hatóanyag az ezetimib.

A Delipid Plus kemény kapszula az összkoleszterin, a \"rossz\" (LDL) koleszterin és a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjének csökkentésére használatos gyógyszer. Emellett emeli a \"jó\" (HDL) koleszterin szintjét. Ez a gyógyszer kétféle módon csökkenti az Ön koleszterinszintjét: csökkenti az emésztőrendszerből felszívódó és csökkenti a test által termelt koleszterin mennyiségét is.

A legtöbb embernél a magas koleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Ha azonban ez az állapot kezeletlen marad, a zsírrészecskék beépülhetnek a vérerek falába, amely azok szűkületéhez vezet.

Előfordulhat, hogy ezek a beszűkült vérerek elzáródnak, így elégtelenné válik a szív vagy az agy vérellátása, mely szívinfarktus, vagy szélütés kialakulásához vezet. A koleszterinszintjének kezelésével csökkentheti a szívinfarktus, a szélütés (sztrók), vagy az ehhez kapcsolódó egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: EGIS Gyógyszergyár Zrt.

Hatóanyag: rosuvastatin
ezetimibe

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Delipid Plus kemény kapszula olyan betegeknél használatos, akiknek a koleszterinszintje nem állítható be kizárólag diétával. A gyógyszer szedése alatt koleszterincsökkentő diétáját folytatnia kell.

Delipid Plus kemény kapszulát írhat fel kezelőorvosa - megegyező hatáserősségben -, ha Ön már szedi együtt a rozuvasztatint és ezetimibet.

A Delipid Plus kemény kapszula nem segíti elő a fogyást.

2. Tudnivalók a Delipid Plus kemény kapszula szedése előtt

Ne szedje a Delipid Plus kemény kapszulát, ha:

 • allergiás a rozuvasztatinra, ezetimibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
 • májbetegségben szenved;
 • közepesen súlyos vagy súlyos vesekárosodásban szenved;
 • visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél (myopathia);
 • korábban ismétlődő, más okkal nem magyarázható izomfájdalmat tapasztalt, vagy Önnél, illetve más családtagjainál előfordult már korábban izombetegség, vagy ha korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő szer szedésekor izombántalom lépett fel;
 • ciklosporin egyidejű alkalmazásakor (pl. szervátültetést követően alkalmazzák).
 • terhes, vagy szoptat. Amennyiben a Delipid Plus-kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához. A nőknek a Delipid Plus kemény kapszula szedése alatt megfelelő fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk, hogy elkerüljék a terhességet.
 • a pajzsmirigye nem működik megfelelően (hipotireózis);
 • rendszeresen, nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt;
 • Ön ázsiai származású (japán, kínai, filippínó, vietnámi, koreai, vagy indiai);
 • a fibrátok csoportjába tartozó, egyéb koleszterinszint-csökkentőt is szed (Lásd \"Egyéb gyógyszerek és a Delipid Plus kemény kapszula\").

Amennyiben a fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), kérjük, keresse fel kezelőorvosát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek rosuvastatin;ezetimibe hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség