ADIMET 1000 mg filmtabletta (20x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Adimet filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer az Adimet filmtabletta 

Az Adimet filmtabletta metformin hatóanyagot tartalmaz, ami a cukorbetegség kezelésére használt gyógyszer. A biguanidoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik.

Az inzulint a hasnyálmirigy termeli, hatására az emberi szervezet felveszi a glükózt (szőlőcukrot) a vérből. A szervezet a szőlőcukrot energiatermelésra használja, vagy a későbbi felhasználás érdekében tárolja.

Ha valaki cukorbeteg, annak a hasnyálmirigye nem termel elég inzulint, vagy a szervezete nem tudja a termelt inzulint megfelelően hasznosítani. Ez a vérben magas vércukorszint kialakulásához vezet. Az Adimet filmtabletta segít a vércukorszintet olyan normális értékre csökkenteni, amennyire csak lehet.

Ha Ön túlsúlyos felnőtt, az Adimet filmtabletta hosszú időn át tartó szedése a cukorbetegséghez társuló szövődmények kockázatát is segíti csökkenteni.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: TEVA Gyógyszergyár Zrt.

Hatóanyag: metformin hydrochloride

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Klinikai vizsgálatokban a metformin adását testsúly stabilizálódás vagy kismértékű testsúlyvesztés kísérte.

Milyen betegségek esetén alkalmazható az Adimet filmtabletta

Az Adimet filmtablettát 2-es típusú cukorbetegségben („nem inzulinfüggő diabéteszben”) szenvedő betegek kezelésére használják akkor, amikor az étrend és a testmozgás önmagában nem elég a vércukorszint megfelelő mértékű csökkentéséhez. Különösen túlsúlyos betegek kezelésére adják.

A felnőttek az Adimet filmtablettát önmagában, vagy egyéb, cukorbetegség kezelésére adott szájon át szedett gyógyszerekkel vagy inzulinnal együtt szedhetik.

A 10 éves vagy annál idősebb gyermekek és serdülők az Adimet filmtablettát önmagában, vagy inzulinkezelés mellett szedhetik.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek metformin hydrochloride hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség