• ACC HOT 200 mg por belsőleges oldathoz (20x tasakban) adatlap

    1. Milyen típusú gyógyszer az ACC Hot por belsőleges oldathoz nevű készítmény (a továbbiakban: ACC Hot) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 5 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

    Az ACC Hot hatóanyaga az acetilcisztein, ami a légutakban levő sűrű viszkózus váladék oldására alkalmas. Fokozott viszkozitású nyákelválasztással, köhögéssel járó légúti betegségek váladékoldását elősegítő terápiában javallt.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Sandoz Hungária
    Hatóanyag: acetylcysteine
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

    Hosszabb ideig kizárólag az orvos utasítására, az orvos által előírt adagban és ideig alkalmazható!

    2. Tudnivalók az ACC Hot alkalmazása előtt

    Ne alkalmazza az ACC Hot-ot:

    • ha allergiás (túlérzékeny) a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.
    • A 14 éves kor alatti gyermekek kezelésére az ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz készítmény magas hatóanyagtartalma miatt nem adható.
    • 2 éves kor alatt az ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz nevű készítmény nem alkalmazható

    Figyelmeztetések és óvintézkedések

    Az ACC Hot alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

    • ha asztmában, nyelőcsői vénatágulatban, gyomorfekélyben szenved.
    • Az ACC Hot használatakor nagyon ritkán súlyos bőrbetegségek, mint Stevens-Johnson kór, valamint Lyell-szindróma előfordulását jelentették. Újonnan jelentkező bőrelváltozások esetén az orvos azonnali felkeresése, valamint az ACC Hot alkalmazásának abbahagyása szükséges.
    • Fokozott óvatosság szükséges hisztamin-intoleranciában szenvedő betegek esetében. Ha ön ilyen betegségben szenved, kerülni kell a hosszabb távú terápiát, mivel az acetilcisztein befolyásolja a hisztamin metabolizmusát és ez a hisztamin-intolerancia tüneteit okozhatja, mint fejfájás, orrfolyás, viszketés.

    Ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre vagy gyermekére, csak orvosi rendeletre és orvosi ellenőrzés mellett szabad alkalmazni a gyógyszert.

    Amennyiben ön vagy gyermeke asztmás, vagy korábban asztmás rohamai voltak, vagy nyelőcsői vénatágulata vagy gyomorfekélye van, az ACC Hot szedése előtt tájékoztassa betegségéről háziorvosát, mert asztmás betegekben a készítmény fokozhatja az asztmás rohamok veszélyét, nyelőcsői vénatágulat vagy gyomorfekély esetén az acetilcisztein miatti esetleges hányás fokozhatja a vérzés veszélyét.

    Egyéb gyógyszerek és az ACC Hot

    Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

    Egyes antibiotikumok hatását az acetilcisztein csökkentheti, ezért biztonsági okokból az antibiotikumokat az ACC Hot készítménytől külön és legalább 2 óra elteltével ajánlott alkalmazni.

    Köhögéscsillapítókkal együtt nem szabad szedni, mivel a köhögési reflex gátlása következtében veszélyes váladék-felhalmozódás alakulhat ki.


    További gyógyszerek acetylcysteine hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Köhögéscsillapítók kategóriában

    Új keresés