Zsír téma

Mire figyeljünk oda, ha el akarjuk kerülni az ünnepek alatti pluszkilókat?

Lifestyle Communications

A Karácsony és az ünnepi időszak egyértelműen nem a fogyókúrázásról szól, így nem árt, ha megpróbálunk kicsit előre tervezni és odafigyelni az étkezésre, hogy a szervezetünket se terheljük meg annyira. Ha pedig mégis felszalad pár kiló, akkor igyekezzünk lehetőleg egy- másfél hónap alatt megszabadulni a pluszkilóktól! De mi a helyzet akkor, ha egyáltalán nem szeretnénk tovább hízni az ünnepek alatt? Erre ad tanácsokat Dr. Gajdács Ágnes, obezitológus, testsúlygyógyász szakorvos.

Csökkentse a testzsír-százalékot!

Oxygenwellness.hu

Tévedés azt gondolni, hogy a testsúly az egyetlen mérőszám, amely megmutatja, milyen formában vagyunk. Hiszen pusztán a kilók számából nem derül ki, milyen arányban zsíros vagy izmos a testünk. Borsos Péter, az Oxygen Wellness vezető személyi edzője a testzsír-százalék jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Az egészséges diéta alapjai

Hypertonia – Dr. Benczúr Béla

Érelmeszesedés

Az ateroszklerózis, vagyis az érelmeszesedés okozta szív- és érrendszeri betegségek, különösen a koszorúér-betegség jelenti változatlanul a vezető halálokot világszerte. A szív- és érrendszeri betegségek a férfiakat és a nőket egyaránt érintik.

Testkezeléssel a zsigeri zsírok ellen!

Több mint TestŐr

A helyes életmód ellenére is előfordulhat, hogy a has bőre alatti zsír, vagy zsigeri zsír marad rajtunk. Ezt különböző testkezelésekkel csökkenthetjük, és meg is szüntethetjük.

Fő ellenségek: a cukor és a zsír

Több mint TestŐr

A szervezetünket működtető inzulinszint és a zsigeri zsírok felhalmozódásának csökkentésével is megelőzhetjük a még mindig vezető haláloknak számító rákot.

A nyugati ember genetikailag hajlamos az egészségtelen ételek fogyasztására

drportal.hu

Skót kutatók DNS analízissel kimutatták, hogy a nyugati társadalmakban élők genetikailag programozottak az alkohol és az egészségtelen ételek fogyasztására - olvasható a Journal of Neuropsychopharmocology egyik cikkében.

Testünk és a zsír - 7 dolog, amit jó tudni

KamaszPanasz

A zsír, mint kötőszövet fontos szerepet játszik a testünkben, és a benne végbemenő folyamatokban, pozitív valamint negatív tulajdonságai is vannak. Ez a négybetűs szó több titkot rejteget, mint gondolnánk…

Zsiradékfogyasztás - Gyermekkorban is fontos

nagyranovok.hu

A fejlődésben levő gyermekek étrendjében az esszenciális zsírsavakat tartalmazó ételféleségek különösen kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak.

Tévhitek a zsírokról és az olajokról

Daganatok.hu

Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását, mert így csökkenthető az elhízás, valamint az ehhez könnyen társuló szív-érrendszeri betegségek, és egyéb szövődmények kialakulásának a veszélye.

Az utánpótlás sportolók táplálkozási alapelvei

Sportvitalitas.hu

A sporttáplálkozás Magyarországon kezd egyre népszerűbb témakörré válni, de sajnos a sportolóink szakmai tájékozottsága még messze nem áll ezzel egyensúlyban. Ez a megállapítás hatványozottan igaz az utánpótláskorú sportolókra, ráadásul számos tévhit nehezíti fiatalkorú versenyzőink helyzetét.