Védőeszköz téma

Operatív törzs: újabb védőeszköz-szállítmányok érkeztek a kórházakba

MTI

Újabb védőeszköz-szállítmányok érkeztek a kórházakba - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

Operatív törzs: több mint hetven kórházba, szervezethez szállítottak védőeszközöket

koronavirus.gov.hu/MTI

Több mint hetven kórházba és más, a védekezésben résztvevő szervezetnek szállítottak védőeszközöket szerdán és csütörtökön - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

A Bizottság elengedi az Unión kívülről érkező orvosi felszerelések után fizetendő vámot és áfát

Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

A behozatali vámok és a hozzáadottérték-adó elengedésével az Európai Bizottság elérhetőbbé teszi az Unión kívüli országokból behozandó védőfelszereléseket, orvosi eszközöket.

Munkabalesetek: több hónapos kiesést is okozhat egy-egy sérülés

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Munkabaleset

Elesnek, ennek következtében pedig zárt csonttörést, rándulást és húzódást, felületi sérülést szenvednek a munkavállalók – ezek voltak tavaly a leggyakoribb munkabalesetből származó sérülések. A férfiak a gépiparban, a nők leginkább a kiskereskedelemben szenvednek balesetet.

Egyéni védőeszközök - Mit kötelező biztosítani a munkavállalónak?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

Számos olyan munkafolyamat van, amelyek potenciálisan veszélyeztethetik a munkavállalók egészségét. Ahol szükséges, a magyarországi jogszabályok előírják az egyéni védőfelszerelések kötelező használatát.