Traumatológia téma

Emberséges légkör és megbecsülés a pécsi klinikán

WEBBeteg - T. Zs.

Pécs

Bármennyire is szeretnénk, ma Magyarországon nem igazán jellemző, hogy a beteg a kórházban töltött napok, hetek után pozitív élményekkel hagyja el az intézményt, főleg, ha a traumatológiai osztályról beszélünk. Mégis, nekünk sikerült egy olyan kivételes helyre bukkanunk az országban, ahol a betegek rendszeresen hangot adnak megelégedettségüknek.

Baleset az utakon: gyorshajtás, figyelmetlenség és fáradtság az okok között

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Ha az időjárás változik, akkor több baleset történik az utakon, ezért ilyenkor az autóvezetőknek még körültekintőbbnek kell lenniük. Elkészült Magyarország útjainak kockázati térképe, amely fontos jelzés az autósoknak, figyelve a baleset-megelőzésre.

Dr. Holnapy Gergely ortopéd-traumatológus szakmai önéletrajza

WEBBeteg

Dr. Holnapy Gergely ortopéd-traumatológus szakmai önéletrajza

Tovább nőhet az orvoshiány

MTI

Tavaly csaknem kétszáz olyan szakorvos kérte a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt, akinek a szakterülete Magyarországon már így is hiányszakmának számít - derül ki az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) által az MTI-nek küldött adatokból.

Csúcstechnika a traumatológián

MTI

A méltán híres, jó eredményeket produkáló, határainkon túl is elismert magyar baleseti sebészet újabb nagy lépést tett előre a Péterfy Kórház Baleseti Központjának modernizálásával, átszervezésével, szupermodern technikával történő felszerelésével.

Javítja a túlélési esélyeket a CT

Független Hírügynökség

Ha a súlyos baleseti sérültekről egész testes CT-felvételt készítenek, lényegesen nő a túlélési esély, állapította meg egy átfogó német felmérés. Vita van ugyanakkor arról, hogy az ilyen CT gyakorlati bevezetése indokolt-e a szemben a magas költségekkel és a felvétellel járó nagy röntgensugárzással.

Ball mell alatti borda

Orvos valaszol - Dr. Bálint Anita

Jó napot! Köszönöm válaszát előre is ha tu tanácsot adni. A hétvégén futás közben sikerült esnem egy nagyot. Beütöttem a bal mellem alatti bordámat. Nem volt és most sincs ezen a részen sem folt, sem semmi látványos kicsit talán melegebbnek érzem,

mutet

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

tisztelt doktorur/no.azzal a keressel fordulok onokhoz hogy legyenek szivesek nekem elmondani hogy akozel multban atestem egy vallmuteten de nem tudom mit csinaltak es miert.a zarojelentesben benne van csak azt en nem ertem.a zarojelentesem a kovetke

Traumatológus sebész

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Címzett! Édesapám lába, boka fölött eltört a nyáron sajnos nem pihentette ahogy kellett volna ezért elgörbült rosszul forrt össze a csont stb. mintegy 3cm rövidebb lett a lába, érdeklődnék hogy Pécsett tudnának e ajánlani egy specialistá