Toxikológia téma

Mérgező növények: a csoportos megbetegedés sem ritka a gyermekeknél

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2022-06-06 11:36
Nem mindenki növényhatározóval indul neki a kirándulásnak, éppen ezért szeretnénk felhívni a figyelmet néhány mérgező fajra, amely könnyen összekeverhető más, a konyhakertben is fellelhető növényekkel. Nagyon fontos lenne, hogy minél többen ismerjék a környezetünkben gyakran előforduló mérgező növényeket, legyenek tisztában hatásukkal – tanácsolja az általunk megkérdezett szakember.

A gyógyításról és a munkaalkoholizmusról

WEBBeteg - Szabó Diána Lili - 2015-06-26 07:38
Dr. Zacher Gáborral az egyetemi éveiről, élményeiről, nehézségeiről mesél. De legfőképpen arról, hogyan éli meg hivatástudatát egy munkaalkoholista, aki a függők gyógyítója.

Mérgező metanol: a hangyasav a bűnös

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-09-18 12:05
21 ember meghalt metilalkohol-mérgezés következtében Csehországban. A súlyos mérgezéssel kórházban kezeltek száma meghaladja a harmincat, emellett átkerült a szomszédos Szlovákiába is a cseh italból, illetve vannak esetek Lengyelországban is. A főzéshez használt gyümölcscefrében mindig jelen van a mérgező metanol, nem mindegy azonban, hogy milyen mennyiségben.
Szinte folyamatosan szállították a mentősök a többségében részeg fiatalokat szilveszter este hét órától reggel fél kilencig a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára- mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője.

Zacher Gábor toxikológus: Gyógyító erejű lehet a médiaszereplés

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró - 2009-11-19 04:50
Mindegy, hogy mérgezett paprikáról, szénmonoxidról, ünnepi depresszióról, vagy túlzott gyógyszerfogyasztásról van éppen szó, az újságírók minden időben, minden helyzetben számíthatnak rá. „Üzembiztos” interjúalany – mondják rá a sajtóban.

Triciklusú mono-amino oxidáz (MAO)

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2011-03-24 13:16
tisztelt doktorno. igen arra gondoltam. ugyanis 2000.10.3-án egy orvosi mutétnél epidurális érzéstelenitovel egyutt egy 10 éves adag mao (lsd) is kerult a szervezetembe ami majdnem a halálomat okozta (inkfarktus reinkarnáciòs érzéssel) meg 10 éves