Terhességi toxémia téma

Terhességi toxémia

WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász

A terhességi toxémián (preeclampsia) az anya olyan megbetegedését értjük, mely kizárólag terhesség kapcsán jelentkezhet, a várandósság második felében alakulhat ki. A betegség súlyosbodása akár az anya és a magzat életét is veszélyeztetheti.

A terhességi toxémia kimutatását segítő új jelzőanyagokat azonosítottak

MTI

A terhességi toxémia diagnosztizálását és a betegségkockázat kimutatását segítő két új biomarkert azonosítottak a kutatók.

Azonosították a terhességi toxémia korai kórfolyamatait

Magyar Tudományos Akadémia

A világon elsőként azonosították egy, a várandós nők és magzataik életét veszélyeztető betegség korai kórfolyamatait.

A Leiden-mutáció HELLP-szindrómához is vezethet

Trombózisközpont - Prof. dr. Blaskó György, véralvadási specialista

A HELLP-szindróma a várandós nők nagy félelme, hiszen ez egy olyan állapot, mely a magzatot és az anyukát is veszélyezteti. Bár kialakulásának pontos oka egyelőre nem ismert, ám a szakemberek szerint gyakrabban alakul ki azoknál, akiknél az V-ös alvadási tényező úgynevezett Leiden-mutációját állapították meg. A problémáról Prof. Blaskó György véralvadási specialistát kérdeztük.

Mikor kell kardiológiai vizsgálat a várandósság alatt?

Red Lemon Media

A várandósság kilenc hónapja fokozott körültekintést követel meg a leendő édesanyáktól, akiknek a különféle vizsgálatokon túl fontos odafigyelniük a szív- és érrendszeri egészségükre.

A meddőségi kezelés terhességi toxémiához vezethet

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász

Az ismétlődő vetélés és a meddőség hormonális kezelése növeli a preeclampsia (más néven toxémia) kockázatát a terhes nők körében - állapította meg egy norvég tanulmány. Több, mint 20000 először szülő nő vett részt a tanulmányban.

Terhesség utáni magas vérnyomás

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Tisztelt Doktornő/Doktor úr, Párom 25 hetes terhesen toxémia miatt került kórházba, ahol sikeresen világra hozta fiunkat (ő jelenleg is stabil) . Párom azóta 6 napja intenzív osztályon fekszik, mivel vérnyomása nem állt be, ingadozik. 160-170-re i

Terhességi toxémia

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

26 hetes kismama vagyok. A leleteim alapján a védőnő toxémiát állapított meg. Vizesedik a bokám, magas a vérnyomásom (144/80 p.: 98) és fehérje van a vizeletemben. Szerdán vércukrot mér nálam. Ha szerdán is ilyenek lesznek az eredményeim, az orvos