Téma: Tartósítószer

Feldolgozott ételek pro és kontra

DRportal - 2017.11.03. 16:04
Feldolgozott ételekként emlegetjük azokat, amelyek fizikai és kémiai eljárásokon esnek át, így végeredményben más jellegű ételt kapunk, mint amilyen az alapanyag volt. Tehát lehet...

Nitritek és nitrátok a hús- és egyéb készítményekben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - 2017.06.21. 06:14
Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági...

Allergiát okozó ételadalékok

Budai Allergiaközpont - 2014.09.09. 17:12
A modern élelmiszeripar egyik sajátossága a különböző adalékanyagok egyre növekvő mértékben történő alkalmazása. Az ételadalékok használatának célja lehet tartósítás, ízfokozás, színezés...

Búzafű lisztallergiában

Orvos valaszol - Dr. Csáki Csilla - 2014.01.23. 21:38
Kedves doktornő! 1 éve diagnosztizáltak nálam lisztallergiát, amit diétával kezelek. A kérdésem az lenne, hogy búzafüvet tartalmazó étrendkiegészítő tablettát (multivitamin) szedhetek-e,...