Tüdőműtét téma

A tüdőrák kezelési lehetőségei

WEBBeteg összeállítás - Dr. Kónya Judit, Lektorálta: Dr. Boros Miklós

Szerencsés esetben megvalósítható az úgynevezett kuratív terápia, amely a tumor teljes felszámolását, és a beteg gyógyulását jelenti. Sajnos azonban a tüdőrák igen makacs betegség, gyakran nagyon nehéz azt időben felfedezni és teljes egészében eltávolítani.

Először végeztek mélyaltatás nélküli tüdőműtétet Magyarországon

MTI

Először végeztek el mélyaltatás és légcsőintubálás nélküli tüdőműtétet Magyarországon - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sebészeti Klinikája hétfőn az MTI-t.

Lézeres tüdőműtétet végeztek egy gyermeken az Országos Onkológiai Intézetben

MTI

Lézerkés segítségével végeztek műtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az első ilyen volt Magyarországon - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

TÜDŐ MÜTÉT

Orvos valaszol - Dr. Hangonyi Csilla

Kedves Doktornő A férjemnek 2 hónapja vették észre, hogy egy 25x35 mm-es folt van a tüdején. A CT vélemény: A jobb alsó lebenyben látott elváltozás bronchoscopiája javasolt, elsősorban gyulladásos jellegü eltérésnek imponál. A cytologiai vélemény:

Tüdő műtét utáni immunerősítés

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Droktor Úr /nő/! 2011.09.07-én tumor miatt a bal felső tüdőlebeny eltávolításra került. A szövettan jó, a nyirokcsomók daganatmentesek. Kédésem az lenne, hogy a meggyengült immunrendszer miatt az influenza elleni védőoltást (ha lesz ily