Szociális ellátás téma

Az ápolók példát mutatnak törődésből

MTI

Az ápolók munkájukkal mindenkinek példát mutatnak törődésből - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar ápolók napja alkalmából tartott budapesti ünnepségen.

Hajléktalanok - Összehangolt akció indult fővárosi aluljárókban a rászorultak segítésére

MTI

Szociális munkások, közterület-felügyelők és a rendőrség munkatársai segítik e héttől a nap 24 órájában a rászoruló hajléktalanokat a főváros forgalmasabb aluljáróiban, így többek között a Deák téren, a Blaha Lujza téren, a Boráros téren és az Astoriánál - tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság csütörtökön az MTI-t.

Megszűnik a passzív táppénz - Változások az ellátásokban

MTI

Megszűnik a passzív táppénz néven ismert ellátás - jelentette be a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, miután a kabinet a Széll Kálmán Tervvel összefüggésben több döntést is hozott a táppénzrendszer változtatásáról. Nagy Anna közölte azt is, hogy még májusban a kabinet elé kerülhet a rokkantnyugdíjakat érintő új szabályozás végleges változata.

Húszéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

MTI

Húsz évvel ezelőtt, 1989. február 4-én a felbomlóban lévő pártállami rendszer hivatalosan is elismerte a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, ezzel a hétszáz évnyi magyarországi múltra visszatekintő, a második világháború után feloszlatott szervezet újra megkezdhette működését.