Sziámi ikrek téma

Szétválasztják a szlovák sziámi ikreket

Független Hírügynökség

Pénteken megpróbálják különválasztani a csütörtökön született sziámi ikreket a pozsonyi egyetemi kórházban. A műtét várhatóan négy-hat órát vesz majd igénybe.

Sziámi ikerpár született Szlovákiában

MTI

Az anya kérésére az egyetemi kórház sem az ikrekről, sem a szülésről semmiféle részleteket nem hozott nyilvánosságra - tájékoztatta újságírókat Rút Gerzová szóvivő.

Jól vannak a szétválasztott sziámi ikrek - Fotóval!

Független Hírügynökség

A fejüknél összenőtt csecsemőkre a "Gyerek az első" (Childrens First Fund) elnevezésű alapítvány bukkant egy hónapos korukban Bangladesben. Akkor Ausztráliába vitték őket és megmentették az életüket, de a szétválasztó műtéttel mostanáig kellett várni.

Egyre jobban van a szétválasztott bangladesi ikerpár

Független Hírügynökség

Pénteken a szétválasztott bangladesi ikerpár második tagja, Krisna is kinyitotta a szemét, amint lassan kezd magához térni az altatásból. Az erősebbik kislány, Trisna már csütörtökön beszélni kezdett.

Összenőtt ikrek - 25 órás műtéttel választották szét a lányokat

MTI

"A csapatoknak sikerült elválasztani az ikrek agyát, és mindketten nagyon jól vannak" - közölte Leo Donnan, a Royal Children''s Hospital vezetője az újságírókkal.

Szívüknél és májuknál összenőtt sziámi ikrek születtek

MTI

A babákra szétválasztó műtét vár, de csak egyikük maradhat életben - számolt be a dél-amerikai ország sajtója.

Sikeresen elválasztották a sziámi ikerpárt

Független Hírügynökség

Sikeresen szétválasztottak szerdán egy nyolchónapos madagaszkári sziámi ikerpárt egy párizsi kórházban. A hírt az orvos csoport vezetője közölte csütörtökön. A két fiúcska a torkánál és a hasánál volt összenőve.

Meghalt a sziámi ikerpár életben maradt tagja is

Független Hírügynökség

Egy hónappal születése után meghalt a december elején Londonban szétválasztott brit ikerpár életben maradt tagja is - közölte pénteken a gyereket kezelő londoni kórház.

Meghalt a szétválasztott sziámi ikerpár egyike

Független Hírügynökség

A szétválasztás után meghalt a múlt héten született brit sziámi ikerpár egyik, kisebbik tagja, mert tüdeje nem volt elég erős - jelentette be szerdán a műtétet végző londoni kórház.

Már 10 évesek a kisperegi sziámi ikrek

Független Hírügynökség

Hatalmas orvosi bravúrnak számított és óriási média érdeklődés kísérte 10 évvel ezelőtt a kisperegi sziámi ikrek szétválasztását - írja a Délmagyarország.