Szeplő téma

Szeplők a szemben? A napsugárzás is okozhatja

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2021-07-09 11:36
Szembetegség
A szem íriszében (vagyis a szem színes részében) megjelenő sötét foltok, az írisz szeplők ugyan nem rákos elváltozások, de a túlzott napkitettséghez köthetők, és a szürkehályog, valamint a makula degeneráció fokozott kockázatával hozhatók összefüggésbe.

Csodás bőr várandósság alatt és után

Oxygen Medical - 2016-11-11 02:51
A fogantatás pillanatától kezdve számos változás kezdődik szervezetben, mely a magzat egészséges fejlődését szolgálja. Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász- kozmetológus a várandósság alatti hormonális és kötőszöveti változások hatásairól beszélt, amelyek a bőr és a haj állapotát érintik.
A vörös haj, a világos bőr és a szeplők kialakulásáért felelős génvariáns jelenléte fokozza a bőrrák genetikai mutációinak kialakulását - mutatták ki a világon elsőként a brit genetikai kutatóintézet, a Wellcome Trust Sanger Institute és a Leeds-i Egyetem munkatársai, hozzátéve, hogy ennek a génvariánsnak a hordozása olyan, mintha az ember plusz 21 évig lenne kitéve a napsugárzás hatásainak.

Májfolt, szeplő, bőrhibák - Mire utalnak?

Oxygen Medical - 2013-05-23 09:41
Tudnunk kell, hogy a szeplők és a májfoltok csupán a megjelenésünket zavarhatják, egyéb kellemetlenségekkel, következményekkel nem járnak. – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa.

Fogamzásgátló abbahagyása

Orvos valaszol - Dr. Tekse István - 2018-01-02 18:45
Tisztelt Dr. Tekse István, szeretnék érdeklődni, hogy a fogamzásgátló tabletta abbahagyása okozhat e hormonális zavart? Kb. 10 évig szedtem a yasminelle tablettát és tavaly februártól nem szedem, de egyébként semmilyen problémát nem okozott a sz

Foltos, szeplos arc. Mit tehetek?

Orvos valaszol - Dr. Stehlich Gábor - 2013-08-19 14:33
Tisztelt Doktor Ur/No! Kiskorom ota nagyon erzekeny a borom, legfokeppen az arcom. Emlekszem, mar a strandolasokat sem szerettem, mig mas gyerekek alig vartak, hogy napon legyenek. Mindig bekentek a szuleim napvedo tejjel. Sohasem barnultam, sot,