• Szeplő téma

    WEBBeteg - Dr. Cserháti Zoltán, szemész rezidens
    A szem íriszében (vagyis a szem színes részében) megjelenő sötét foltok, az írisz szeplők ugyan nem rákos elváltozások, de a túlzott napkitettséghez köthetők, és a szürkehályog, valamint a makula degeneráció fokozott kockázatával hozhatók összefüggésbe.
    Oxygen Medical
    A fogantatás pillanatától kezdve számos változás kezdődik szervezetben, mely a magzat egészséges fejlődését szolgálja. Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász- kozmetológus a várandósság alatti hormonális és kötőszöveti változások hatásairól beszélt, amelyek a bőr és a haj állapotát érintik.
    MTI
    A vörös haj, a világos bőr és a szeplők kialakulásáért felelős génvariáns jelenléte fokozza a bőrrák genetikai mutációinak kialakulását - mutatták ki a világon elsőként a brit genetikai kutatóintézet, a Wellcome Trust Sanger Institute és a Leeds-i Egyetem munkatársai, hozzátéve, hogy ennek a génvariánsnak a hordozása olyan, mintha az ember plusz 21 évig lenne kitéve a napsugárzás hatásainak.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A túlzásba vitt napozás több elváltozást is okozhat a bőrön. A kisebb, esztétikai problémák mellett megjelenhetnek súlyosabb, rákmegelőző állapotra utaló jelek is.
    orvostkeresek.hu
    Tudnunk kell, hogy a szeplők és a májfoltok csupán a megjelenésünket zavarhatják, egyéb kellemetlenségekkel, következményekkel nem járnak. – mondja dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa.
    Orvos valaszol - Dr. Tekse István
    Tisztelt Dr. Tekse István, szeretnék érdeklődni, hogy a fogamzásgátló tabletta abbahagyása okozhat e hormonális zavart? Kb. 10 évig szedtem a yasminelle tablettát és tavaly februártól nem szedem, de egyébként semmilyen...
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    Tisztelt Doktornő! Bőrgyógyász javaslatára Skinorent használok, hogy a halvány szeplőket az arcomon és a vállaimon eltüntetsem. Ő semmilyen lézeres egyéb modern megoldást nem javasolt, csak a Skinoren krémet. Napi 1x kenem...
    Orvos valaszol - Dr. Stehlich Gábor
    Tisztelt Doktor Ur/No! Kiskorom ota nagyon erzekeny a borom, legfokeppen az arcom. Emlekszem, mar a strandolasokat sem szerettem, mig mas gyerekek alig vartak, hogy napon legyenek. Mindig bekentek a szuleim napvedo tejjel. Sohasem barnultam, sot...