Szájpenész téma

A Candida-fertőzések (candidiasis) fajtái

WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus

A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el.

A szájpenész: Candida a szájban

WEBBeteg - N. A., fordító

A szájpenész a candida fertőzés (candidiasis) egyik gyakori formája. Ez a sarjadzó gombatípus nagyrészt emésztőszervi, bőr és hüvelyi fertőzéseket okoz. Orális fertőzés nagyrészt újszülötteknél, időseknél és immunbetegeknél jelentkezik.

Mitől van a szájpenész?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Jó estét kívánok. Lenne egy kérdésem mitől alakul ki a szájpenész? És mivel lehet gyógyítani? Köszönöm szépen. Viszlát

Szájpenész

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

3 hete szájpenésze van a fiamnak, próbálkoztam glicerines ecsetelővel, c-vitamin ampulla injekcióval törölgetni, mit próbáljak még ki?

Szájpenész?!

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Szakértő! 4 hónapos kisfiam ajkain-belül- és most már oldalt a szájüregében makacs kis "hólyagokból" álló fehér foltok vannak. Kb 1 hónapja kezeljük Nystatinos ecsetelővel, ami ugyan látszólag enyhíti, megszünteti, de amint abbaha

Nőgyógyász segítsen

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor p3-as hpv-vel műtöttek.azóta lepedékes a nyelvem, próbáltam rózsamézt, nystatint, flukonazolt, septofortot, gyógynövényeket, zsúrlót szájpenészre, ürmösteát lepedékes nyelvre, de sosem volt változás.egyedül a rózsaméz, mely hamvasít,