Stevia téma
Amit az édesítőkkel kapcsolatban tudni érdemes
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
A korszerű táplálkozás részeként közismert, hogy az egyszerű cukrok kerülése, illetve összetett szénhidrátokkal történő helyettesítése javasolt.
A stevia - természetes és kalóriamentes édesítőszer
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
A stevia (sztívia) egy természetes édesítőszer, a növényt évszázadok óta ismerik és használják dél-amerikai őslakosok ételek édesítésére, gyógyításra, a köztudatban azonban csak néhány évtizede van jelen.
Parlagfű allergiások óvatosan fogyasszanak steviát!
Budai Allergiaközpont
A stevia (sztívia) a jázminpakóca nevű növény leveléből készült, cukorbetegek, diétázók körében közkedvelt édesítőszer. A természetes, kalóriamentes, a nádcukornál akár 200-300-szor édesebb sztívia fogyasztása parlagfű allergiásoknál azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.