Téma: Sajt

Magas hisztamintartalmú ételek és italok

Allergiaközpont, WEBBeteg - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész - 2025.01.09. 11:00
Hisztamin intolerancia
Néhány élelmiszer hisztamintartalma kifejezetten magas, vagy fogyasztásuk hisztaminfelszabadulást válthat ki, így az arra érzékenyeknél ételallergiához hasonló panaszokat okozhat.
Terhesség idején a táplálkozás alapvetően befolyásolja a baba fejlődését és különböző későbbi tulajdonságait is. Egy új japán vizsgálat tanúsága szerint a gyermekkori fogszuvasodás elleni...
A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét - állítják amerikai kutatók.

A sajt és az olivaolaj - Rákot okozhat?

Medipress - 2011.02.16. 18:37
Egy új kutatás szerint napi 53 grammnál több sajt másfélszeresére növeli, a mindennapos olivaolaj-fogyasztás viszont felére csökkenti a húgyhólyagrák kialakulásának kockázatát.
A fertőzött termékeket kivonták a forgalomból, miután január 23-án a vizsgálatok megállapították, hogy egyértelmű összefüggés van fogyasztásuk és a halálesetek között.