Sajt téma

Sajt és bor

Orvostkeresek Egészségmagazin

Elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján ma már több országban is népszerű az egyes borok sajtokhoz való társítása. A bor legjobb barátjaként is definiált tejtermékek és az alkoholos ital azonban kellemetlen tüneteket is produkálhat az arra érzékenyeknél.

Várandósság: Amit a sajtról tudni kell!

MTI

Terhesség idején a táplálkozás alapvetően befolyásolja a baba fejlődését és különböző későbbi tulajdonságait is. Egy új japán vizsgálat tanúsága szerint a gyermekkori fogszuvasodás elleni küzdelem szempontjából is fontos szempont a helyes táplálkozás.

A sajt és az olivaolaj - Rákot okozhat?

Medipress

Egy új kutatás szerint napi 53 grammnál több sajt másfélszeresére növeli, a mindennapos olivaolaj-fogyasztás viszont felére csökkenti a húgyhólyagrák kialakulásának kockázatát.

A sajt hozzájárulhat a cukorbetegség megelőzéséhez

MTI

A tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine karácsony előtti száma közölte.

Hazánkba is kerülhetett a fertőzött sajtból

Független Hírügynökség

Magyarországra is kerülhetett a szennyezett német Mozzarella sajtból. Több bejelentés is érkezett az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszerére, hogy a német Milchwerk Jäger GmbH által gyártott tejfehér Mozzarella sajt a csomagolás felbontása után a levegővel érintkezve elkékül - közölte internetes oldalán a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal.

Liszteriózis - Újabb halált okozott a fertőzött sajt

Független Hírügynökség

Az osztrák hatóságok szerint a kvargli sajtban kimutatták a Listeria monocytogenes nevű kórokozót, ami november közepén számos megbetegedést okozott.