Probiotikum téma

Milyen probiotikumok jók a gombás fertőzések kezelésére?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2013-03-10 18:37
A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, melyek egészségesek a befogadó szervezet számára. Ezek a jótékony baktériumok jelen vannak a bélrendszerben, de megtalálhatóak élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben is, hiszen segítik az emésztést és javítják az általános egészségi állapotot, hatékonyan csökkentik a betegségek és fertőzések előfordulását.
Az össze-vissza szedett sokféle probiotikumtól lehet-e problémám? Ha igen, milyen tünetekkel? Meddig lehet szedni a probiotikumokat? Mennyi ideig kell szünetet tartani egy újabb kúra előtt? Rossz ötlet-e ha váltogatom őket? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
"Egészséges-e, ha havonta egyszer egy 7 napos probiotikum kúrát csinálok? Nagyon gyors emésztésem van ugyanis, ez pedig még inkább gyorsítja. Lehet-e a gyors emésztés egyik ellenszere a hetente egyszeri széntabletta? Igaz hogy a széntabletta fogja a hasat és tisztít is?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Gyógyszerekkel gyógyítható-e a reflux?

WEBBeteg - Dr. Bor László - 2012-10-18 07:38
Refluxot, rekeszsérvet és nyálkahártya gyulladást állapítottak meg nálam. Három hónapnyi gyógyszerszedés mellett a panaszaim nem múltak el. Probiotikumokkal kiegészíthetem a kezelést? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Probiotikumok jelentősége csecsemőkorban

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - 2012-09-13 11:17
A baba megszületését követően a kezdetben steril, kórokozómentes bélcsatorna néhány óra leforgása alatt benépesül baktériumokkal. A természetes úton született és anyatejjel táplált csecsemők bélcsatornájában hasznos baktériumtörzsek fognak elszaporodni.

Az allergiás megbetegedések okai

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2012-08-05 17:41
Ha szemviszketéssel, tüsszögéssel, vagy a szezonális allergia egyéb tüneteivel küzd, érdemes lenne átgondolni a szigorú kézmosási szokásait, melyről azt hitte, hozzájárul az egészségéhez.
Körülbelül 3 hónapja szinte minden nap fáj a hasam, ami azt jelenti, hogy étkezés után nem sokkal kellemetlenül felpuffadok. Kerülöm a szénsavas dolgokat, a rágógumit, nyugodtan étkezem és rostban gazdagon. Emellett hetente 2-szer sportolok. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Az étkezési rostokról ismert, hogy elősegítik a bélmozgást, amerikai kutatók pedig most igazolták, hogy a rostban gazdag táplálék növeli bizonyos jótékony baktériumok számát is a bélben.

Probiotikum a szorongás és depresszió kezelésére?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2012-05-05 23:23
Kutatások bizonyítják, hogy a probiotikumok segítségével hatékonyan lehet megelőzni, illetve kezelni a hasmenést, allergiás rhinitist és csökkenti az emésztőrendszeri tüneteket.
Gyermekek és felnőttek egészségének megőrzése végett, különböző fertőzések megelőzése céljából javasolják probiotikumok rendszeres szedését. Kínai szakorvosok súlyos agyi sérülések miatt ápolt betegek védelmére alkalmaztak ilyen szereket igen jó eredménnyel.

Étrend-kiegészítés holisztikus szemlélettel

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-12-02 18:37
Ember legyen a talpán, aki eligazodik a hatalmas étrend-kiegészítő piacon, ahol szinte minden elérhető. De vajon melyek a legfontosabb szabályai az étrend kiegészítésének, és hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a hasznos anyagok befogadására? A kérdésről az Oxygen Medical táplálék-kiegészítés specialistája, dr. Bakanek György beszélt.

Mi a Lactiv?

WEBBeteg - 2011-09-01 00:01
A Lactiv egy komplex családi probiotikum, mely fertőzés, stressz, antibiotikumos kezelés esetén segíthet a bélflóra és így a jó közérzet helyreállításában.

Lactiv-termékek

Webbeteg - 2011-08-31 08:02
A Lactiv termékcsalád patikában, négy féle változatban és három féle kiszerelési formában kapható. Az Ön számára legmegfelelőbb kiszerelési forma kiválasztásához kérje gyógyszerésze segítségét!

Gyakori kérdések a Lactivról

WEBBeteg - 2011-08-31 07:57
Ha a bélflóra sérül, emésztési panaszok tapasztalhatóak. Ilyenkor gyakori tünet a hastáji fájdalom, a puffadásérzés és a hányinger. Hasmenés ugyanúgy jelentkezhet, mint a székrekedés. (x)

Szükségesek a probiotikumok az egészséges étrendbe?

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító - 2011-06-24 23:23
A kísérleti eredmények pontosításához további kutatások szükségesek, de az eddigi tapasztalatok alapján is nyilvánvaló, hogy a probiotikumok számos betegség kezelésében segíthetnek.

Probiotikumokkal a lapos hasért

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-05-07 20:05
Manapság úgy tűnik, a probiotikum az egyik legdivatosabb szó, mikor az étkezéssel kapcsolatos kérdések felmerülnek. Nem véletlenül.

Ilyenkor is segít a probiotikum!

Medipress - 2011-05-04 13:37
Az élő, hasznos baktériumokat tartalmazó probiotikumok a nagyon kis súlyú koraszülöttek számára is hasznosak lehetnek, mivel elősegítik a súlygyarapodást – derült ki egy új tanulmányból.
A probiotikumok használata nagy népszerűségnek örvend. Az új kutatások szerint alkalmazásuk terhesség alatt nemcsak biztonságos, de számos előnyös hatásuk is van, mind az édesanyára, mind a magzatra.

A bélcsatorna baktériumai

MTI - 2011-04-21 13:13
A bélcsatornájukban lévő baktériumok alapján az embereket három csoportba lehet sorolni - állapították meg az európai uniós támogatással működő MetaHIT elnevezésű kutatási konzorcium szakemberei (http://www.metahit.eu). A projekt eredményeit a Nature tudományos magazin csütörtöki számában ismertették.

Ekcéma és probiotikum - Kutatás

Budai Allergiaközpont - 2011-04-12 23:23
A megválogatott probiotikus baktériumoknak jelentős megelőző hatása van a magas allergia-kockázattal rendelkező gyerekeknél, ami az első 2 évben fenntarthatónak tűnik.

Probiotikumokkal az allergia ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2011-04-05 15:16
Tanulmányok bizonyítják, hogy probiotikumok segítségével megváltoztatható az allergiára adott immunreakció. Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akiknek a tavasz kezdete egyet jelent az állandó tüsszögéssel és orrfolyással, a probiotikumok jelenthetik a segítséget.