Orvosi nobel-díj téma

Immunfékek feloldásával a rák ellen - a 2018-as orvosi Nobel-díj háttere

Magyar Tudományos Akadémia

A Karolinska Intézet Nobel-díj-bizottsága úgy döntött, a 2018. évi élettani vagy orvosi kutatásokért járó Nobel-díjat közösen James P. Allisonnak és Hondzso Taszukunak ítéli a negatív immunszabályozás gátlásával működő rákterápia felfedezéséért. A kutatások hátteréről Tátrai Péter biológus számol be.

Fertőző betegségek kutatásáért hárman kapják az orvosi Nobel-díjat

MTI

A fertőző betegségek kutatása területén elért eredményeiért William C. Campbell ír, Omura Szatosi japán, illetve Juju Tu kínai tudós kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a Karolinska Intézetben Stockholmban.

A sejt szállítórendszerének kutatásáért három tudós kapta az orvosi Nobel-díjat

MTI

A sejt szállítórendszerének szabályozásával kapcsolatos felfedezésekért az amerikai James Rothman és Randy Schekman, valamint a német Thomas Südhof kapta megosztva az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a svéd Karolinska Intézetben Stockholmban.

Megosztott Nobel-díj az őssejtkutatásban elért eredményekért

MTI

A brit John B. Gurdon és a japán Jamanaka Sinja kapta megosztva az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a svéd Karolinska Intézetben Stockholmban.

Ki kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat 2011-ben ?

MTI

Az amerikai Bruce Beutler és a luxemburgi születésű Jules Hoffmann a kanadai Ralph Steinmannal megosztva kapta az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.

Ki kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat?

MTI

Robert Geoffrey Edwards brit tudósnak ítélték oda az idei orvosi-élettani Nobel-díjat a szervezeten kívüli megtermékenyítés módszerének fejlesztésért - jelentette be hétfőn a svéd Karolinska Intézet Stockholmban. Az illetékes bizottság indoklása szerint a brit kutató munkája vezetett el az első "lombikbébi" megszületéséhez.