Nitrit téma
A füstölt és sózott hús növeli a leukémia kockázatát
WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos
Egy kutatási eredmény szerint a füstöléssel és sózással tartósított húskészítmények növelik a gyermekek leukémiás megbetegedésének kockázatát. Jó hír azonban, hogy a zöldségfogyasztás segít a káros anyagok semlegesítésében.
Nitritek és nitrátok a hús- és egyéb készítményekben
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a legfrissebb értékelésében.
Nitrit a vizeletben
Orvos valaszol - Dr. Hamar Péter
Tisztelt Dokror úr/nő! Laboreredményem kimutatta a nitritet a vizeletembe. Pozitív lett az eredmény. Azt szeretném megtudni, hogy a nitrit hogy kerülhet be a szervezetbe és ez mit vonhat maga után? Köszönettel: Egri Mária