Nitrit téma

A füstölt és sózott hús növeli a leukémia kockázatát

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

Egy kutatási eredmény szerint a füstöléssel és sózással tartósított húskészítmények növelik a gyermekek leukémiás megbetegedésének kockázatát. Jó hír azonban, hogy a zöldségfogyasztás segít a káros anyagok semlegesítésében.

Nitritek és nitrátok a hús- és egyéb készítményekben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei, állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a legfrissebb értékelésében.

Nitrit a vizeletben

Orvos valaszol - Dr. Hamar Péter

Tisztelt Dokror úr/nő! Laboreredményem kimutatta a nitritet a vizeletembe. Pozitív lett az eredmény. Azt szeretném megtudni, hogy a nitrit hogy kerülhet be a szervezetbe és ez mit vonhat maga után? Köszönettel: Egri Mária