Munkahelyi baleset téma

Elsősegély a munkahelyen: kötelező, fontos, elsajátítható

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2019-10-24 09:33
A munkahelyi elsősegélynyújtást elsősorban kiképzett munkavállaló vagy középfokú egészségügyi képzettséggel rendelkező személy végezheti. Ezt a szabályt felülírhatja a közvetlen életveszély elhárítása, amely mindenki számára kötelesség a tőle elvárható mértékben.
Ingyenes jogi tanácsadást indít a munkavállalóknak a Munkástanácsok Országos Szövetsége, munkahelyi baleset és foglalkoztatással összefüggő betegség témában személyesen hetente egyszer, illetve elektronikusan folyamatosan lehet a szövetséghez fordulni - jelentette be Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Munkahelyi balesetek: ki az áldozat, ki a felelős?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2016-03-16 11:51
Egy munkahelyi baleset bekövetkezése esetén nem mindig egyértelmű a válasz arra, hogy ki vagy mi tehető felelőssé a sajnálatos eseményekért. Cikkünkből kiderül, hogy mi sorolható a munkahelyi balesetek közé, mi a teendő a munkahelyen történő baleset esetén, illetve hogyan befolyásolja a beteg ellátását, ha munkavégzés közben sérül meg.
A balesetek megelőzése rendkívül fontos része a munkahelyi védelemnek - hangsúlyozta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának vezetője kedden Budapesten a munkában megrokkantak és elhunytak nemzetközi emléknapján rendezett konferencián.
Munkahelyi körülmények között, a balesetet elszenvedők az esetek 33 százalékában húzódásos, vagy ficammal járó sérülést szereznek, míg az esetek 21,8 százalékában már valamely csontjuk is eltörik, ami mindenképp kiesést jelent a számukra munkából. Ez egyaránt rossz a munkavállalónak és a munkáltatónak is.
A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait a jövő heti Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebből 6 halálos kimenetelű munkahelyi balesetet regisztráltak a fővárosban - ismertette Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Táppénz

Orvos valaszol - Dr. Barcsai Tímea - 2011-08-18 02:27
Tisztelt Cím! Újabb kérdést szeretnék Önnek feltenni: munkatársam betegszállítóként dolgozik intézetünkben.2-3 napja úgy járt dolgozni, hogy szúró fájdalmat érzett a hátába. Munkaidőben készült rtg felvétel a mellkasáról, majd CT vizsgálat, amely 2

Munkabaleset (Útibaleset)

Orvos valaszol - Dr. Barcsai Tímea - 2011-03-19 07:52
Múlt évben munkabalest ért, utastámadás volt. Eltörte orrcsontom, fogazati törések, Jobb könyökre estem. Esést követően jobb kisújjom, gyűrűsújjom zsibbadása kiújjúlt. Két éve nem volt rá panaszom. Műtöttek vele és azért nem adják a munkabaleseti táp