Mikrokefália téma

Minden, amit jelenleg a Zika-vírusról tudni kell

WEBBeteg összeállítás

Hogyan terjed? Aki átesett a fertőzésen, védett lesz? Pontosan melyik szúnyog terjeszti? Van ellene védőoltás? A WEBBeteg összeszedte az összes információt, amit a Zika-vírus fertőzésről tudni lehet.

Súlyos szembetegségekkel állhat összefüggésben a Zika-vírus

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Brazíliában több mikrokefáliával született csecsemőnél tapasztaltak látást fenyegető rendellenességeket is, amelyek feltételezhetően a Zika-vírussal való méhen belüli fertőzéssel hozhatók összefüggésbe – derült ki a JAMA Szemészet által publikált tanulmányból.

A kisfejűség (mikrokefália) okai, tünetei és kezelése

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A mikrokefália egy olyan ritka neurológiai állapot, melyben a csecsemő feje lényegesen kisebb, mint a vele azonos korú és nemű gyerekeké. A születésnél kimutatható kisfejűség általában a méhen belüli abnormális agyfejlődés eredménye, de előfordul, hogy születés után nem növekszik az agy olyan mértékben, ahogy kellene.

Zikaláz - ÁNTSZ: Magyarországon nem várható széles körű járvány

MTI

Magyarországon nincs meg annak a feltétele, hogy széles körű Zika-láz-járvány legyen - mondta Dánielis Ágnes, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Zikaláz - A KKM a járvány veszélyeire figyelmezteti a Brazíliába készülőket

MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Zika-vírus veszélyeire figyelmezteti a Brazíliába utazó magyar állampolgárokat.