Melamin téma

Melamin oldódott ki bambusztálkából

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A gyerekeknek szánt, kínai bambusztálkából Magyarországra is szállítottak.

Gyerekeknek szánt pohárból mértek melaminkioldódást

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült arról, hogy gyerekeknek szánt, kínai bambuszpohárból mért melaminkioldódást a szlovén hatóság július közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.

Akrilamid, fuzárium, melamin - szigorúbb szabályok?

MTI

Új, a korábbiaknál szigorúbb nemzetközi élelmiszerellenőrzési szabályokat, kötelező vizsgálati módszereket fogadott el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) illetékes szakbizottsága.

Bezár a melamingyár

Független Hírügynökség

Bankcsődöt jelentett a melaminos tejbotrányban elhíresült kínai cég, a Sanlu - közölte szerdán az egyik részvénytulajdonos, az új-zélandi Fonterra.

Megint találtak tojásban melamint Kínában

Független Hírügynökség

Újabb kínai tojásokban találtak melamint a kínai hatóságok, ezúttal Hongkongban - közölték helyi források szerdán. Kína középső részéről származnak a szennyezett tojások, amelyekre egy étterem vizsgálatakor bukkantak a szakemberek.

Tilos gyermek-ételeket behozni Kínából

Független Hírügynökség

Az összes csecsemőknek és gyerekeknek szánt összetett kínai élelmiszer importját betiltották - mondta el a Független Hírügynökségnek Bognár Lajos, helyettes országos főállatorvos.

Újra kapható Kínában a Fehér Nyúl

Független Hírügynökség

A Fehér Nyúl nevű cukorkát újra árulják Kínában - jelentette pénteken az AFP francia hírügynökség. Az édességet korábban azért vették le világszerte a polcokról, mert kiderült, hogy más kínai tejtermékekhez hasonlóan melaminnal szennyezett.

A melamin eddig nem volt élelmiszer-adalék

Független Hírügynökség

Sok ország csak nemrégiben határozta meg az élelmiszerekbe került, egyébként az ipari kémiában használt melamin határértékét - közölte az Egészségügyi Világszervezet egyik szakértője, Peter Ben Embarek az AFP hírügynökséggel.

EU-tilalom a kínai tejtermékekre

Független Hírügynökség

Az Európai Unió megtiltotta az olyan kínai, gyermekeknek szánt élelmiszerek behozatalát, amelyek tejet tartalmaznak. Kínában 53 ezer gyerek betegedett meg a vesekövet okozó anyaggal szennyezett tejtermékektől, négy kisgyerek halt meg.

Melamin műanyagedény

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Cím! Mostanában sokmindent olvasok a melamin műanyagedényekről. Nekem is van, az érdekelne hogy mikrohullámú sütőben használható-e anélkül hogy az egészségre káros hatása lenne? És egyáltalán, javasolják-e a használatát? Üdvözlettel, várom v