• Melamin téma

    Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
    A gyerekeknek szánt, kínai bambusztálkából Magyarországra is szállítottak.
    Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
    A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült arról, hogy gyerekeknek szánt, kínai bambuszpohárból mért melaminkioldódást a szlovén hatóság július közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.
    MTI
    Új, a korábbiaknál szigorúbb nemzetközi élelmiszerellenőrzési szabályokat, kötelező vizsgálati módszereket fogadott el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) illetékes szakbizottsága.
    Független Hírügynökség
    Bankcsődöt jelentett a melaminos tejbotrányban elhíresült kínai cég, a Sanlu - közölte szerdán az egyik részvénytulajdonos, az új-zélandi Fonterra.
    Független Hírügynökség
    Újabb kínai tojásokban találtak melamint a kínai hatóságok, ezúttal Hongkongban - közölték helyi források szerdán. Kína középső részéről származnak a szennyezett tojások, amelyekre egy étterem vizsgálatakor bukkantak a szakemberek.
    Független Hírügynökség
    Az összes csecsemőknek és gyerekeknek szánt összetett kínai élelmiszer importját betiltották - mondta el a Független Hírügynökségnek Bognár Lajos, helyettes országos főállatorvos.
    Független Hírügynökség
    A Fehér Nyúl nevű cukorkát újra árulják Kínában - jelentette pénteken az AFP francia hírügynökség. Az édességet korábban azért vették le világszerte a polcokról, mert kiderült, hogy más kínai tejtermékekhez hasonlóan melaminnal szennyezett.
    Független Hírügynökség
    Sok ország csak nemrégiben határozta meg az élelmiszerekbe került, egyébként az ipari kémiában használt melamin határértékét - közölte az Egészségügyi Világszervezet egyik szakértője, Peter Ben Embarek az AFP hírügynökséggel.
    Független Hírügynökség
    Az Európai Unió megtiltotta az olyan kínai, gyermekeknek szánt élelmiszerek behozatalát, amelyek tejet tartalmaznak. Kínában 53 ezer gyerek betegedett meg a vesekövet okozó anyaggal szennyezett tejtermékektől, négy kisgyerek halt meg.