Magyar Kardiológusok Társasága téma

Szívelégtelenség - Négy éven belül a betegek fele meghal

Diamond Agency

Szívelégtelenségben a világ felnőtt lakosságának 2 százaléka, míg a 65 éven felüliek tíz százaléka szenved. A betegség gyakorisága folyamatosan nő. A betegek fele négy éven belül meghal, ugyanakkor a legsúlyosabb állapotú páciensek fele pedig nem éri meg az egy évet sem.

A dohányzás nemcsak öl, de öregít és csúnyábbak is leszünk tőle

Magyar Kardiológusok Társasága

Tizenkilenc percenként meghal valaki, ugyanakkor évente négy millióan vesztik életüket a dohányzás következtében.

Nemzetközi kardiológiai kongresszus Marosvásárhelyen

diamondagency.hu

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, a Magyar Kardiológusok Társasága /MKT/, valamint a Román Kardiológusok Társasága közös szervezésében június 23-25. között nemzetközi konferenciára kerül sor.

A megelőzést nem lehet elég korán kezdeni

Magyar Kardiológusok Társasága

A magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek más rizikófaktorainak megelőzését nem lehet elég korán elkezdeni. A Magyar Kardiológusok Társasága által életre hívott RizikóRiadó programja is hangsúlyozza, hogy érdemes már gyermekkorban felhívni a figyelmet a helyes táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás előnyeire, hiszen így jóval könnyebben lehet megalapozni egy hosszabb, teljesebb életet.

A szívelégtelenség ambulanciák javítanának a halálozási arányon

Független Hírügynökség

Körülbelül 200-300 ezer ember szenved szívelégtelenségben Magyarországon. Legsúlyosabb esetben a betegek fele egy éven belül meghal, de az enyhébb eseteknél is csak a betegek 50 százaléka éli túl a 4 évet.

Az Év Esélynövelője

Young & Partners

Fél évig kereste a Magyar Kardiológusok Társasága azt a nővért, aki az Év Esélynövelője Díj boldog tulajdonosa lehet. A pénzjutalommal járó kitüntetést az a nővér kaphatta, akire a magas vérnyomással gondozott betegei közül a legtöbben szavaztak.

Kevés a köztéri defibrillátor

Független Hírügynökség

Körülbelül 200 automata defibrillátor van közterületen az országban, a Magyar Kardiológusok Társaságának becslése szerint - adta hírül az RTL Híradó. Nagyjából tízszer ennyire lenne szükség, mert naponta 70-en kapnak hirtelen szívhalált.