MCH téma

Laborérték-értelmező - Mit mutat az MCH és MCV a vérképben?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus

MCV

Az MCH (mean cellular hemoglobin, azaz vörösvértest átlag hemoglobinkoncentráció) és az MCV (mean cellular volume, azaz vörösvértest-volumen) olyan laboratóriumi paraméterek, amelyek a vörösvértestek jellemzésére szolgálnak, információt adnak azok méretéről, hemoglobintartalmáról.

Melanin Koncentráló Hormon Receptor (MCH-R1)

Debreceni Egyetem

A táplálékfelvétel szempontjából kritikus elem az éhség és jóllakottság-érzet. Ennek kialakulásában igen fontos szerepe van a melanin koncentráló hormonnak (MCH) és receptorainak.

Takarmány fejlesztés és üzemszerű tesztelés valamint laborkémiai vizsgálatok

Debreceni Egyetem

A szakmai munka fő célja olyan kiegészítő takarmány fejlesztése volt, mely melanin koncentráló hormon (MCH) 1 receptor agonista hatású növényi részeket (görögszénamag), természetes epesavat és farnesololajat tartalmaz. Az AGR_PIAC_13-1-2013-0008 jelü projekt összefoglalása.

A melanin koncentráló hormonmorfológiai meghatározása humán, rágcsáló és madár agyban

Debreceni Egyetem

A táplálékfelvétel központi idegrendszeri szabályozása humorális faktorok és idegi impulzusok által történik. A humorális rendszer meghatározó eleme a melanin koncentráló hormon (MCH). A MCH receptorok (MCHR) két típusa ismert, az MCHR1 nagyfokú homológiát mutat gerincesekben, míg az MCHR2 funkcionális formáját számos emlősállat nem expresszálja.