Leukoplakia téma

Minek a tünete lehet a lepedékes nyelv?

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
2020-03-23 18:35
Candida

A nyelv felszínén jelentkező fehér színű, letörölhető elváltozás minden esetben valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben kisebb életmódváltással is megelőzhető a kialakulása, máskor komolyabb veleszületett vagy szerzett betegség áll a háttérben.

HIV-fertőzés tünetei a szájban? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
2013-09-16 18:37

HIV-fertőzés következtében, hányadik hónaptól alakulhat ki az oral hairy leukoplakia (hajas sejtes leukoplakia) a száj nyálkahártyáján? Előidézheti ezt a betegséget más vírus, vagy immunszuppresszió? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szájpadlás

Orvos valaszol - Dr. Szabó Zsuzsanna
2022-03-24 13:37

Tisztelt Doktornő, Csatolt fotón látható fehér duzzanat van a szájpadlásomon. Kicsit érzékeny is. Tudna segíteni hogy mi lehet ez? Illetve forduljak szájsebész szakorvoshoz? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Leukoplakia

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter
2018-06-09 14:03

Tisztelt Doktor Úr! 2, 5 év után tegnap méhnyakrákszűrésen vettem részt. A vizsgálathoz kolposzkópia is tartozott (korábbi rákszűréseken nem emlékszem ilyenre) , mely során a következőt találták: "A külső mégszájnál 12 és 6 óra között finom leukop

Leukoplakia

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség
2010-10-27 18:39

Kedves Doktor Úr! A férjemnek leukoplakiat állapítootak meg. Jelenleg A-vitamin olaj ecsetelését javasolta a szájsebész. Szeretném megkérdezni hogy mennyire veszélyes ez a betegség. Válaszát előre is köszönöm.

Leukoplakia

Orvos valaszol - Dr. Nyitray Gábor nőgyógyász
2009-03-17 10:10

Kedves Szakértő! A nőgyógyász rákszűréskor a méhnyakamon lencsényi Leukoplakhiát talált. Babát szeretnénk, ezért beutalt a klinikára. Mit lehet ezzel csinálni és ha terhes leszek okoz e bármilyen komplikációt? Azt olvastam, hogy el is rákosodhat.