• Lenmag témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani.
    WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
    A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma. Mégis, az utóbbi időkben számos tudományos publikációban tanulmányozott, egészségre gyakorolt kedvező hatását a benne lévő különleges olajokra és lignánokra lehet visszavezetni.
    Több mint TestŐr
    Újévi fogadalmak megvonások nélkül. Fehérjedús pohárdesszertet készítünk rostban gazdag, cukormentes keksszel és gyümölccsel.
    Zsurlófű, lenmag és egy titokzatos kéregből nyert tea. Hatóanyagok a sikeres fogyókúrához.
    Több mint TestŐr
    Ahhoz, hogy az emésztésünk jól működjön, fontos, hogy időnként egyszerűbben emészthető ételeket is fogyasszunk. Így a vegetáriánus fogásokat jó lenne, ha a húsimádók is fogyasztanák. A húspótló ételekkel akár hamburgert is készíthetünk, csak olyan összetevőket szükséges használnunk, amitől nem csak az íze, de a hatása is felér egy energiabombával. Ilyen például a chiamag, a hajdina vagy éppen a lenmag is. Így a vegaburgerünk vitaminokban és energiában is gazdag lesz.
    MTI
    A sok lenmagot tartalmazó étrend, hatásosan csökkenti a koszorúér-betegség egyik legfontosabb kockázati tényezőjének, a "rossz" koleszterinnek a mennyiségét a vérben. Az egészséges táplálkozás fontosságát hangsúlyozó tanulmányt, az American Journal of Clinical Nutrition száma közölte.
    Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde
    Azt szeretném megkérdezni hogy a lenmag nyersen egészben történő fogyasztása, megfelelő-e táplálkozás élettani szempontból.hogyan tud hasznosulni? Esetleg őrölve vagy teaként való fogyasztása előnyösebb? Tisztelettel:...
    Orvos valaszol - Dr. Fáklya Mónika
    Dr. Fáklya Mónika gyermekgyógyásztól szeretnék kérdezni. 8 és 15 éves gyermekeim vannak. Azt szeretném kérdezni a doktornőtől, hogy adhatok-e nekik lenmagot (napi 1-2 teáskanál). Nagyon sok jó dolgot olvastam a lenmagról, többek...
    Orvos valaszol - Dr. Plósz János
    A háziorvosom 2 hete epehólyag gyulladást diagnosztizált nálam. A kérdésem az lenne, hogy fogyaszthatok - e mindennap egy evőkanálnyi lenn magot a joghurtomban? Érdekelne az is, hogy ilyenkor mi helyes táplálkozás ugyanis csak nagy...