Koraszülés megelőzése téma

Megelőzhető a koraszülés?

versysclinics.com

Amerikai kutatók megállapították, hogy a fogantatás időpontja befolyásolja a babák egészségét. A májusban fogant babák például nagyobb valószínűséggel korábban születnek a tervezettnél, és ez hátrányosan befolyásolhatja az újszülött egészségi kilátásait.

Vaspótlással csökkenthető a koraszülés és a szülés utáni depresszió kockázata

versysclinics.com

A vas elengedhetetlenül szükséges mind az anyai, mind a magzati vérképzéshez. A vashiány ugyanis vérszegénységet, a vérszegénység pedig nemcsak levertséget, fáradékonyságot, hanem a baba esetében oxigénhiányt is okozhat.

Befejeződött az SZTE koraszülöttosztályának fejlesztése

MTI

Növelték a férőhelyek számát, lecserélték a diagnosztikai berendezéseket, műszereket a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központjában most befejeződött projekt eredményeként - közölte a projektvezető pénteken Szegeden sajtótájékoztatón.

Vérvizsgálatból kimutatható a koraszülés kockázata

Dr. Bezzegh Attila - Versys Clinics

Az utóbbi években számos kutatócsoport jutott alapvető felfedezésekre a várandós nők laboratóriumi vizsgálatával kapcsolatban.

Évi 13 millió koraszülés a világon

Független Hírügynökség

A világon évente csaknem 13 millió koraszülés történik, és a koraszülöttekből több mint 1 millió egy hónapon belül meghal - állapította meg egy amerikai jótékonysági szervezet, a March of Dimes által végeztetett tudományos kutatás, amelynek eredményét vasárnap hozták nyilvánosságra.

Gyógyszerrel megelőzhető lenne a koraszülés?

MTI

Gyógyszerrel előznék, állítanák meg a koraszüléseket. A szegedi egyetem laboratóriumában indult vizsgálatok a világon elsőként adhatnak megoldást a ma kezelhetetlennek tűnő bajra - írja a Népszabadság.