• Kolera téma

    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    A kolera fertőződést követő hirtelen folyadékveszteség miatt kiszáradás, vérnyomásesés, sőt akár eszméletvesztés is bekövetkezhet - órákon belül is!
    MTI
    A világon naponta halnak meg gyermekek a szennyezett víz, a rossz egészségügyi ellátás és a higiénia hiánya miatt - az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) ezekre a súlyos problémákra hívja fel a figyelmet a víz világnapján.
    MTI
    A haiti egészségügyi miniszter megerősítette, hogy az ország nagy részét sújtó kolerajárvány elérte a 3 milliós fővárost, Port-au-Prince-t is, miután eddig már 73 betegnél állapították meg a kórt - adta hírül kedden a BBC News. A hatóságok hétfőn még csak egy igazolt megbetegedésről tájékoztattak.
    Medipress
    A haiti kolerajárvány az egészségügyi minisztérium közleménye szerint már több mint ötszáz halálos áldozatot követelt.
    MTI
    A Haiti szigetén tomboló kolerajárvány, közel kétszáz áldozatot követelt eddig, a megbetegedések száma mintegy háromezer.
    Független Hírügynökség
    Ellenőrzés alatt van a zimbabwei kolerajárvány - jelentette be kedden az ország információs minisztere. Sikhanyiso Ndlovu egyben "mocskos szájúnak" nevezte azokat a külföldi politikusokat, akik lemondásra szólították fel Robert Mugabe elnököt.