Kleptománia téma

Kleptománia, avagy a lopási kényszer

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter

Az utóbbi években nagyon felkapott, szinte divatos betegséggé vált a kleptománia, más néven lopási kényszer. Számos cikk jelenik meg hazai és külföldi sztárokról, akik érthetetlen lopási ügyekbe keverednek (pl.: Winona Ryder, Lindsay Lohan), másrészt egyre többen próbálnak ezzel a betegséggel takarózni is, ha lopáson kapják őket, sok esetben nem könnyű tisztázni a tényleges betegség határait.

Bolti tolvajlás vagy kleptománia?

WEBBeteg - Dr. Veress Dóra

Szinte nincs is Magyarországon olyan ember, aki ne ismerné Repülős Gizi nevét. A ma 86 éves asszony az 50-es években vált hírhedtté azzal, hogy belföldi repülőjáratokkal vidéki városokba utazott, ott betöréseket hajtott végre, majd este már repült is haza. Tettéért 40 évnyi börtönbüntetést kapott, melyből 17 évet le is ült. Jelenleg is folyik ellene lopásért eljárás. Az idős asszony azzal védekezik, hogy gyermekkori agyhártyagyulladása miatt kleptomániában szenved.

"Kleptomániás a testvérem?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Az egyik családtagom, nevezetesen a testvérem, azt hiszem kletomániában szenved. Egyszerűen örömet okoz neki ha ezt azt ellophat, boltból, ismerősöktől." - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Kleptománia?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Kedves Doktornő! Az édesanyám (39) egy boltban dolgozik. Az utobbi idoben csokikat, kekszeket, rágókat hord haza a munkahelyérol anélkul, hogy feljegyezné vagy kifizetné (más szóval eltulajdonítja) .. Már tobbszor kértem, hogy ne tegye, hiszen ni

Kleptománia

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség

Kedves Doktornő/Úr! Olyan zavarban vagyok, nem is tudom, hogyan kérdezzem meg. Az egyik családtagom, nevezetesen a testvérem azt hiszem kletomániában szenved. Egyszerűen örömet okoz neki ha ezt azt ellophat, boltból, ismerősöktől. Borzasztó ciki e