Karotinoid téma
Baj, ha szeretem a csípőset? Így hat ránk a csípős paprika
WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
A paprika közismerten igen magas C-vitamin-tartalmú zöldség. Számos más vitamint és fontos növényi hatóanyagokat - karotinoidokat, luteint, likopint, zeaxantint - tartalmaz, így fogyasztása mindenképpen egészséges.
Sárgarépa, barack, paradicsom - Miért jó őket fogyaszani?
MTI
Szebb lesz - kissé aranyló - az arcszíne annak, aki hónapokon át naponta eszik sárgarépát, paradicsomot és barackot, mintha kifeküdne a napra - állapították meg angol kutatók. A Nottinghami Egyetem munkatársai 40 önként jelentkezo fiatalnak színes fényképeket mutattak a kísérlet során.
Mitől védenek a karotinoidok?
Medipress
Egy új tanulmány szerint az amerikai nők mindössze harmada követi a zöldség- és gyümölcsbevitelre vonatkozó ajánlásokat, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel elesnek az emlő- és petefészekrák elleni jótékony hatásoktól.
Részegség után sárga színű anyag a bőrön
WEBBeteg - Dr. Plósz János gasztroenterológus
"8 nappal ezelőtt vettem észre, hogy a bőrömön narancssárga anyag válik ki (a szemhártyán nem). Háziorvosom vér- és vizeletvizsgálatot kért, amelynek minden paramétere (bilirubin is) tökéletes volt. Mi lehet?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdése.
Lila paradicsom véd a ráktól?
WEBBeteg - stern.de
Brit kutatók a paradicsomba olyan színezőanyagot ültettek, mely véd a rákos megbetegedések kialakulásától. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a lila paradicsom egyharmaddal hosszabbította meg a daganatos egerek életét.
Karotinoidmérés
Orvos valaszol - Dr. Koór Sándor
Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát.Viszont lenne még kérdésem. Azt írta, hogy elterjedtek a karotinoidszintmérő készülékek. Ez mi jelent? Hol terjedtek el? Itt Magyarországon? Lehet valahol ezt a szintünket méretni? Mennyibe kerül ez, Ho