Járványos gyermekbénulás téma

A Polio Világnap tanulsága, üzenete

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Járványos gyermekbénulás (poliomyelitis) vagy Heine-Medin-kór a neve annak a poliovírus (az enterovírusok közé tartozik) fertőzés okozta betegségnek, ami az 1940-50-es években világszerte, így Magyarországon is sok áldozatot követelt. Az érintettek évente, egy kiemelt napon (október 24.) találkozót tartanak.

Évtizedek lélegeztetőgépen - Elképesztő élni akarás

Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

Krónikus lélegeztetési centrum kezdte meg működését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

Alapimmunizálás: milyen betegségektől véd meg az ötkomponensű védőoltás?

antsz.hu

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztató anyagai alapján készült összefoglaló a következő, védőoltással megelőzhető fertőző betegségekről: Haemophilus influenzae b (Hib), Járványos gyermekbénulás (Poliomyelitis anterior acuta), Merevgörzs (Tetanus), Szamárköhögés (Pertussis), Torokgyík (Diphteria).

A járványos gyermekbénulás áldozatainak egy része ma is köztünk él

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Bár a járványos gyermekbénulás hazánkban már a múlté, a polio vírus történelmének lezárásáról csak akkor beszélhetünk, ha a járvány túlélői számára egy egész életen át tartó rehabilitációt, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat biztosítunk – mondta el Földesi Erzsébet, a MEOSZ alelnöke azon a mai sajtótájékoztatón, amelyet a Polio Világnap alkalmából szervezett a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és a Magyar Polio Alapítvány.