• Hosszú élet téma

    Több mint TestŐr
    Nem csak az egészséges életvitel járul hozzá, hogy a mai emberek egészségesebbek és hosszabb ideig élnek, mint száz évvel ezelőtt. Az élettartam hosszához a gyógyszerek és az orvosi felfedezések mellett a tisztálkodási szokások fejlődése is hozzájárult, így a kórokozók, fertőzések terjedése is csökkent.
    MTI
    Nguyen Thi Tru, aki a hajdani francia gyarmati hatóságok által kibocsátott dokumentumok tanúsága szerint májusban betöltötte a 121. születésnapját, az ország legidősebb embere - közölte egy, a helyi rekordokat gyűjtő szervezet.
    MTI
    Azok a cukorbeteg nők élnek a legtovább, akik a legtöbb teljes őrlésű gabonából készült ételt fogyasztják.
    MTI
    "Hosszú ideje tudjuk, hogy genetikai tényezők közrejátszanak az Alzheimer-kór kialakulásában." - emelte ki a kutatást irányító Richard Lipton. Ám míg más tudósok azokat a géneket keresték, amelyek az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét növelik, New York-i kollégáik azokat a géneket kutatták, amelyek az agy egészséges öregedését segítik elő.
    Független Hírügynökség
    Azok a kisgyerekek, akik most születnek a gazdag országokban, megérhetik a századik születésnapjukat is, ha a mostani tendenciák folytatódnak, állapítja meg egy tanulmány, amely a Lancet című brit orvosi hetilapban pénteken jelent meg.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    Egy új tanulmány szerint, mely mintegy 40 000 dán férfi vizsgálatával készült, az egészségesebb spermájú férfiak tovább élnek.
    Független Hírügynökség
    Az a gén, amely az extra hosszú életű japánokban fedeztek fel, európaiakban is megvan, állapították meg német tudósok. Ezek szerint nemcsak Japánban, hanem a világon máshol is élhetnek nagyon sokáig az emberek, ha rendelkeznek a megfelelő génnel.