Homeopátia téma

Komplementer orvoslás és alternatív gyógyászat

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2017-11-27 20:09
Komplementer gyógyászat
A komplementer medicina olyan kiegészítő gyógymódokat foglal magában, amelyek a hagyományos, más néven allopátiás orvoslás eljárásai mellett alkalmazhatók a tökéletesebb gyógyulás érdekében. Hazánkban gyakran az alternatív gyógyászat kifejezést használják szinonimaként, ami nem megalapozott és könnyen tévútra viheti a komplementer medicina fogalmát.
Portálunk is beszámolt az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének friss állásfoglalásáról, melyben kifejtették: a homeopátia nem csak hatástalan, de káros is lehet. A WEBBeteg - csatlakozva az állásfoglaláshoz - elhatárolódik ezen termékek gyógyszereket helyettesítő alkalmazásától és ajánlásától.
Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne. A homeopátiás készítmények bármilyen állítólagos hatása a placebo-hatással magyarázható. Sőt, a homeopátia kártékony is lehet azáltal, hogy eltántorítja a betegeket a bizonyíték-alapú orvoslás igénybe vételétől.

A homeopátia hatástalan

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2016-03-04 14:55
Vezető tudósok állítása szerint a homeopátia terápiás zsákutca. Egy szisztematikus vizsgálat után arra a következtetésre jutottak, hogy nem hatékonyabb, mint a placebo készítmények.

Egy uniós jogszabály az alapja a homeopátiás készítmények forgalmazásának

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - 2015-11-12 11:25
A homeopátiás készítmények forgalmazási feltételeit egy Európai Uniós jogszabály (2001/83/EK) alapján engedélyezi a magyarországi gyógyszerügyi hatóság is – reagál az MTA Orvostudományi Osztálya által kiadott tegnapi közleményre az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Középfülgyulladás: Hatásosak az alternatív módszerek?

WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító - 2015-03-23 10:11
A fülgyulladás alternatív kezelési módjai általában nem ajánlottak a gyerekek részére - bizonyos kezelési módszereknek ugyanis veszélyes hatásaik lehetnek, vagy megakadályozzák a hagyományos gyógymódok eredményességét.

Az immunterápia története

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2012-05-12 18:41
A 100 éves múltra visszatekintő immunterápiás kezelés felfedezésének legelső gyökerei valójában egészen az ókorig, a Kr.e. 132-63-as időkig nyúlnak vissza.
Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO most közzétett álláspontja szerint nem alkalmas súlyos, szervi eredetű betegségek gyógyítására a népszerű, ám vitatott gyógymód, a homeopátia.
A homeopátiás készítmények piaca évről évre dinamikusan fejlődik és a fiatalok körében egyre elfogadottabb gyógymódnak számít, ugyanakkor a lakosság nagy része még nem rendelkezik tapasztalattal és hozzáállása is semleges – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

Vírusos szemölcs

Orvos valaszol - Dr. Sebő Zsuzsanna - 2014-11-09 23:25
Kedves Dr. Sebő Zsuzsanna! Szeretnék tanácsot kérni, hogyan szabadulhatnék meg a kezemen lévő 3 szemölcstől? Már voltam vele több bőrgyógyásznál is, de csak azt a választ kaptam hogy kenegessem, és majd elmúlik. Duofilm-al, és Verrumal-al ecse

mmr oltáskivezető

Orvos valaszol - Dr. Sebő Zsuzsanna - 2014-11-03 14:05
Tisztelt doktornő! Kérdésem: kisfiam két hét múlva kapja a 15 hónapos mmr oltást. Szeretnék Homeopátiás oltáskivezetőt, de mindenki mást mond az adagolásról. Mmr vax pro-t fog kapni. Hány golyót vegyen be és mikor? Kell-e siliceat vagy thujat is

Javulhatok homeopátivál, természetgyógyásszal?

Orvos valaszol - Dr. Sebő Zsuzsanna - 2014-03-25 15:15
Szép napot! Azzal a problémámmal fordulok Önhöz, hogy körülbelül egy éve folyamatosan beteg vagyok. Először gyakori fejfájás, utána két tüdőgyulladás két hónapon belül, rá egy hónapra egy kis nátha hőemelkedéssel, jelenleg pedig hólyaghurut, ami n

Káros is lehet a homeopátiás kezelés?

Orvos valaszol - Dr. Sebő Zsuzsanna - 2014-01-16 12:17
Tisztelt Doktor/Nő! Az volna a kérdésem, hogy a homeopátiás szerek okozhatnak-e betegségeket illetve fokozhatják-e betegségek tüneteit? Tavaly februárban kezdtem homeopátiás szereket szedni reflux betegségre és a légúti tüneteimre (nyáktermelé

Homeopátiás szerrel kapcsolatos információkérés

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea - 2012-10-12 20:56
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 5 éve végbél körüli patkósipollyal műtöttek. A sipolyba fonalat vezettek, mely azóta is benne van, ugyanis a sipoly elhelyezkedése miatt ez a megoldás volt a legmegfelelőbb. A sipoly eleinte bőven váladékozott és nagy

Homeopatiaval felkészülni a szülésre

Orvos valaszol - Dr. Sebő Zsuzsanna - 2011-04-20 09:00
Tisztelt Tanacsado! tudna nekem segiteni abban, hogy milyen homeopatias keszitmenyeket lehet szedni, amelyek megkönnyitik a.szülést? Jelenleg 32 hetes terhes vok, mikortol lehet elkezdeni? koszonom!

Homeopátia

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-03-23 10:34
Tisztelt Dr nő/úr! Az lenne a kérdésem hogy a homeopátiás gyógyszerek / lábszárfekélyre /kidobozolhatóak e gumikesztyűben. A lakónk aki szedi parkinzonos így ő ezt nem tudja megoldani. Műanyag dobozban tárolható? Válasz S.O.S. KÖSZÖNÖM ozs