Hőháztartás téma

A hőháztartás zavarai

WEBBeteg - Dr. Kozma Ákos

A testhőmérséklet emelkedését és így a hőleadás fokozódását alapvetően két mechanizmus okozhatja: a fokozott hőtermelés, illetve a magas külső környezeti hőmérséklet. Ilyen esetekben a hőleadás legnagyobb része párologtatással, pontosabban verejtékezéssel történik.

Minek a jele a gyakori ásítás?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az ásítás nem feltétlenül az unalom vagy a fáradtság jele. Néha az agy hőmérsékletének szabályozása érdekében van rá szükség.

Snowboard: Hőtermelés és hőleadás

Sportorvos.hu

A snowboard – csakúgy, mint a legtöbb téli sport – nagy megterhelést ró a szervezetre, hiszen nem csupán az egész napos aktivitáshoz kell alkalmazkodni, hanem az alacsony környezeti hőmérséklethez is.

Miért van mindig melegem?

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Üdvözlöm! 14 éves kissé túl súlyos lány vagyok. (súly: 75 kg, magasság: 171cm) Mostanában vettem észre, (talán már néhány éve tart) , hogy folyamatosan melegem van. Mindig. Novemberben gond nélkül kimentem az utcára pólóban a 20 fokban, vagy t

Hőleadás zavara

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Hosszú évek óta, lakásban normális testhőmérséklet esetén is, ha napon v.pl.kályha mellett tartózkodom, illetve izommunkát végzek: felszalad a hőmérsékletem a lázas állapotig, amelyet lázcsillapító nem szüntet meg, csak ha hűvösre menekülök. Vagyi