Gyógyszerfogyasztás téma

A fájdalomcsillapítók által okozott vesebetegség

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2021-05-29 20:36
Egy szem gyógyszer a fejfájásra, egy pirula a görcsökre, egy a folyamatos térdpanaszokra? Ha Ön is így él, és azt gondolja, hogy a recept nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal jót tesz, de legalábbis nem árt a szervezetének, nagyon téved! Ezek az orvosi rendelvény nélkül kapható szerek ugyanis veseelégtelenséget okozhatnak.
Kétszeresére növelheti az újszülötteknél a szívhibák kockázatát, ha az anya antidepresszánst szed terhessége korai szakaszában, közölték a hétvégén amerikai kutatók a British Medical Journal című szaklap online kiadásában.

Jelentősen nőtt a multivitamin-fogyasztás idén télen

WEBBeteg, Szinapszis - 2009-03-19 18:27
Két-két és félszer több vitamint fogyasztunk az őszi és téli hónapokban a fertőző betegségekről szóló hírek következtében, mint az év többi szakaszában. A gyógyszerpiaci trendeket a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából a Szinapszis Kft. elemezte.

Gazdasági válság - mire költünk kevesebbet?

WEBBeteg, Szinapszis - 2009-03-04 17:01
Annak ellenére, hogy a gazdasági válság miatt a lakosság döntő többségének jelentősen csökkenteni kell a kiadásait, az egészségügyi költések tekintetében kevésbé fogjuk vissza magunkat – derült ki a WEBBeteg és a Szinapszis Kft. közös felméréséből, mely a lakosság egészségtudatosságát és egészségügyi kiadásait vizsgálta.

Lázfóbia és reklámpresszió

Független Hírügynökség - 2008-08-09 09:35
Évente több száz gyermek kerül kórházba gyógyszertúladagolás miatt. Szakemberek szerint a túlzott aggodalom és a tájékozatlanság sodorja veszélybe a kicsiket.

Mit tehetnék

Orvos valaszol - Nagy Rudolf - 2013-04-06 19:03
Tisztelt doktor úr! /nő Tanácsot szeretnék kérni, nem tudom hogy önnek kell e irnom. Olyan problémám van hogy a tesom napi rendszereségel 3-4 szem contramalt (100mg) vagy ha nincs neki a dédi (aki rákos és az orvos 50 mg os contramalt irt fel n